Aktualno

Učenica Marijana Đuka osvojila medalju ‘The Best of Nation’

Od pet mladih stručnjaka različitih struka koji su branili boje Hrvatske na natjecanju WorldSkills Special Edition 2022 koje se održalo u Švicarskoj od 6. do 9. studenog, učenica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Marijana Đuka odličnim rezultatima osvojila je titulu najbolje natjecateljice i dobila medalju The Best of Nation. Marijana se natjecala u disciplini Hotel Reception i kao najmlađa natjecateljica ostvarila izvrstan rezultat.

– Ova vrijedna nagrada produkt je Marijaninog predanog rada tijekom školovanja u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik uz mentore Amelu Obad i Ivana Udženiju – ističu iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

WorldSkills svjetsko je natjecanje učenika strukovnih škola koje prepoznaje snagu vještina i potrebu podizanja strukovnog obrazovanja na najvišu razinu i kao takvo jedinstvena je prilika učenicima za razmjenu znanja i stečenih vještina u svjetskoj konkurenciji. Posebno izdanje WorldSkills Competition 2022 održava se u 15 zemalja i regija od 7. rujna do 26. studenog 2022. godine kao službena zamjena za WorldSkills Shanghai 2022, koje je u svibnju otkazano zbog pandemije.

Foto: TUŠ Dubrovnik 

Pročitajte još

GRAD SE ‘ISPRSIO’ Gotovo milijun i pol kuna za Graša i osam koncerata

Dulist

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Dulist

Gabrijela Žalac proslavila rođendan novcima iz EU, potrošila skoro 24 tisuće kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija