Aktualno

Učenica Marijana Đuka osvojila medalju ‘The Best of Nation’

Od pet mladih stručnjaka različitih struka koji su branili boje Hrvatske na natjecanju WorldSkills Special Edition 2022 koje se održalo u Švicarskoj od 6. do 9. studenog, učenica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Marijana Đuka odličnim rezultatima osvojila je titulu najbolje natjecateljice i dobila medalju The Best of Nation. Marijana se natjecala u disciplini Hotel Reception i kao najmlađa natjecateljica ostvarila izvrstan rezultat.

– Ova vrijedna nagrada produkt je Marijaninog predanog rada tijekom školovanja u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik uz mentore Amelu Obad i Ivana Udženiju – ističu iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

WorldSkills svjetsko je natjecanje učenika strukovnih škola koje prepoznaje snagu vještina i potrebu podizanja strukovnog obrazovanja na najvišu razinu i kao takvo jedinstvena je prilika učenicima za razmjenu znanja i stečenih vještina u svjetskoj konkurenciji. Posebno izdanje WorldSkills Competition 2022 održava se u 15 zemalja i regija od 7. rujna do 26. studenog 2022. godine kao službena zamjena za WorldSkills Shanghai 2022, koje je u svibnju otkazano zbog pandemije.

Foto: TUŠ Dubrovnik 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist