Aktualno

U Zagrebu – konstruktivno

Delegacija Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Vlahušićem boravi danas u Zagrebu.

O Vlahušićevom sastanku s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić te njenim zamjenikom Berislavom Šipušem i pomoćnikom za kulturnu baštinu Zlatkom Uzelcem odmah su iz gradske uprave izvijestili priopćenjem.

Sastanak je bio izrazito konstruktivan, navodi Mario Tevšić, viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika, te dodaje kako je ministrica Zlatar Violić istaknula nezaobilaznu ulogu Dubrovnika na hrvatskoj kulturnoj sceni te njegov značaj u politikama Ministarstva kulture.

Gradonačelnik Vlahušić naglasio je pak kako Dubrovnik, obzirom na svoj značaj, može biti idealan uzor, koji će prvi početi primjenjivati reformirani odnos prema održivom razvoju kulture i kulturnih dobara.
Glavne tema sastanka bile su jačanje uloge Zavoda za obnovu Dubrovnika te korištenje, upravljanje i naplata ulaznica za muzeje, zidine i druge kulturno-spomeničke znamenitosti u Dubrovniku.

Govorilo se, piše Tevšić, i o suradnji na projektima obnove Lazareta, obnove i opremanja Državnog arhiva, ali i zajedničkoj organizaciji kulturnih događanja najviše razine. Na kraju je zaključeno kako će Grad Dubrovnik i Ministarstvo nastaviti iznimno plodnu suradnju, a u budućnosti se može očekivati uspješno provođenje projekata u kulturi od iznimnog značaja za Dubrovnik i Hrvatsku.

Uz gradonačelnika, Zagreb su pohodili njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić te pročelnica Upravnog odjela za kulturu Ana Hilje Čagalj.

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija