Grad

U vrtiću Izviđač uređeno potkrovlje za predškolce, za djecu s poteškoćama grupa s posebnim programom

U vrtiću Izviđač uređeno potkrovlje za predškolce, za djecu s poteškoćama grupa s posebnim programom

U vrtiću Izviđač uređen je novi prostor za odgojno-obrazovnu skupinu, a male polaznike primit će 1. rujna, s početkom nove pedagoške godine. U potkrovlju objekta bit će smještena grupa od 11 predškolaca s dvije odgojiteljice. Otvaranjem novih kapaciteta i preraspodjelom unutar postojećih prostorija u vrtiću Izviđač, stekli su se uvjeti za smještaj odgojno-obrazovne skupine s posebnim programom u koju će biti uključeno petero djece s teškoćama u razvoju.

Tako će se od 1. rujna djeca s teškoćama u razvoju uključiti u ovu odgojno-obrazovnu skupinu na temelju mišljenja stručnog tima kao i odgovarajućih medicinskih i drugih nalaza, mišljenja i rješenja nadležnih tijela. Rad u manjoj skupini, u kojoj će bit zaposleni edukacijski rehabilitator, odgojitelj i njegovatelj pod koordinacijom stručnog tima, bit će u potpunosti prilagođen djetetu i njegovim potrebama, kao i potrebama djetetove obitelji.

Cilj programa je pod stručnim vodstvom razviti maksimalan potencijal kod djeteta s teškoćama u razvoju i postepeno ga pripremiti za inkluziju jačanjem socijalnih vještina i razvijanjem adaptivnog ponašanja. Boravak skupine u prostorijama redovnog vrtića omogućit će vođeno i usmjereno stupanje u interakcije s ostalom djecom iz drugih skupina, što će dovesti do ranih pozitivnih iskustava kod djece i ostvariti dugoročni učinak na socijalizaciju.

Djeca mogu biti uključena u program posebne skupine do dvije godine jer je skupina tranzicijskog karaktera, a program se odvija u trajanju od osam sati dnevno. Ovim korakom Dječji vrtići Dubrovnik poboljšavaju kvalitetu rada s djecom s teškoćama u razvoju koja će se u budućnosti i dalje razvijati sukladno potrebama djece.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist