Sport

U Visočanima održano dvodnevno natjecanje u streljaštvu na leteće mete

Protekli vikend je na novouređenom lovačkom strelištu u Visočanima u Općini Dubrovačko primorje održano dvodnevno natjecanje u streljaštvu na leteće mete ili popularne “glinene golubove”, u organizaciji streljačkog kluba “Primorje“ iz Visočana.

Pod službenim nazivom natjecanja „Otvoreno prvenstvo Dubrovačko-neretvanske županije u streljačkom trapu“ paralelno su se održala dva natjecanja – otvoreni turnir Dubrovačko-neretvanske županije na kojem je nastupilo 39 strijelaca iz cijele Hrvatske i susjednih županija BiH te službeno županijsko prvenstvo u disciplini streljački trap, u okviru kojega su se nadmetale dvije ekipe iz Dubrovačko-neretvanske županije te 12 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji. U otvorenom dijelu natjecanja nastupilo je 10 ekipa, 8 iz Hrvatske te 2 iz BiH.

Najzvučnije ime svakako je olimpijski osvajač zlatne medalje iz Ria 2016. godine, Josip Glasnović, koji je i pobijedio u pojedinačnoj konkurenciji, a najbolji strijelac iz županije ovaj put je bio Alen Franić iz SK “Primorje” Visočani, koji je u finalnoj seriji “raspucavanja” osvojio 5. mjesto. Medalje i pehare pobjednicima uručio je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, a poredak u finalnoj seriji pojedinačnog dijela otvorenog natjecanja bio je sljedeći:

1. Josip Glasnović, “J.G. Team” Zagreb

2. Damir Mehkek, “Podravina” Koprivnica

3. Zvonimir Pavošević, “Podravina” Koprivnica

4. Luburić Marijan, “Orao” Čitluk

5. Alen Franić, „Primorje“ Visočani

6. Tihomir Marjančić, “Podravina” Koprivnica

U ekipnom dijelu natjecanja daleko najbolja je bila ekipa “Podravina” iz Koprivnice, drugo mjesto je zauzeo “JG Team” iz Zagreba, a na trećem mjestu su bili domaćini, “Primorje” iz Visočana. U županijskoj konkurenciji SK “Primorje” je ovaj puta bilo bolje od SD “Dubrovnik”, a poredak u pojedinačnom dijelu bio je sljedeći:

1. Alen Franić, “Primorje” Visočani

2. Ivica Bačić, “Primorje” Visočani

3. Nikša Bečić, “Dubrovnik” Dubrovnik

Natjecanje je vodio službeni delegat Hrvatskog streljačkog saveza, gosp. Željko Vađić, koji je iznimno zadovoljan cijelim natjecanjem čestitao predsjedniku SK „Primorje“ Nikši Lujo na organizaciji. Želja organizatora je da ovo natjecanje preraste u tradicionalno godišnje natjecanje, koje će se nalaziti u službenim kalendarima Hrvatskog streljačkog saveza. Time Visočani, mjesto u primorskom zaleđu do sada poznato najviše po arhitektonskom kamenu, zahvaljujući ponajviše entuzijazmu članova streljačkog kluba i lovačkog društva, malo po malo postaju županijsko središte u streljaštvu na leteće mete.

Pročitajte još

NAKON PET GODINA Mario Hezonja zaigrao za reprezentaciju

Dulist

SANDRO SUKNO ZA DULIST ‘Presretan sam! Nadam se da ću se dokazati’

Maria Prkut

Svetom misom zadušnicom počelo obilježavanje 100. rođendana HNK Slaven

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija