Kultura

U UMJETNIČKOJ GALERIJI Kultura u điru u znaku šaha

Kultura ponovno đirava Gradom, a program u petak, 11. rujna koji će se održati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik bit će u znaku šaha. Ovoga puta, pri stvaranju programa za sve uzraste, svoje su snage udružili Dubrovački muzeji, Dubrovački simfonijski orkestar i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Program započinje stručnim vodstvom dr.sc. Rozane Vojvoda, više kustosice UGD kroz izložbu „Dijalozi-moderna i suvremena umjetnost iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik“ s početkom u 16.30, a posjetitelji će imati priliku upoznati se s izborom djela iz bogate muzejske zbirke UGD. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se može putem emaila: press@momad.hr.

U organizaciji Dubrovačkih muzeja, povodom 70. obljetnice održavanja devete šahovske olimpijade, na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik organizirat će se u 17.30 šahovska simultanka sa šahistom Tonkom Marunčićem, ujedno i autorom izložbe „Turnir nacija: IX. šahovska olimpijada u Dubrovniku 1950.“ Simultanka je namijenjena djeci osnovnih i srednjih škola. Broj polaznika je ograničen na deset, a prijave se šalju do 10. rujna na e-mail: radionice@dumus.hr.

Nakon šahovske simultanke, Anvay Turdyev, vrsni šahist i zamjenik koncert majstora Dubrovačkog simfonijskog, sa zainteresiranim građanima zaigrat će partiju šaha. Upute za sudjelovanje će biti donesene neposredno pred održavanje programa, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Likovna radionica za djecu „Šah mat“ na rasporedu je u 18 sati. Dječica će uz vodstvo muzejske pedagoginje UGD, Ivone Šimunović izrađivati veliku šahovsku ploču i trodimenzionalne figure u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, a potom će na toj šahovskoj ploči i zaigrati šah. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se može putem emaila: press@momad.hr.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.
Građani su pozvani da se i na ovom događanju drže preporučenih epidemioloških mjera i da održavaju međusobni razmak.

Pročitajte još

FERMATA FESTIVAL NA KORČULI Lorena Milina odlučila je obogatiti kulturni život rodnog otoka

Dulist

Večer poezije Monike Herceg u vrtu ljetnikovca Skočibuha

Dulist

ULAZNICE RASPRODANE Mara i Kata vraćaju se na Svetu Mariju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija