Hrvatska

U TURIZMU Novozaposlenih je 36 i više tisuća

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje tijekom prvih devet mjeseci 2015. godine ukupno je, u turističkim zanimanjima, novo zaposlenih 36.796 osoba, odnosno 0,2 posto manje nego tijekom istog razdoblja 2014. godine. Udjel novo zaposlenih u turističkim djelatnostima u ukupno novo zaposlenima iznosi 21,9 posto.

Broj zaposlenih na neodređeno iznosio je 1.188, što je čak 34,9 posto više nego u istom razdoblju 2014. godine.

Najtraženija zanimanja u prvih šest mjeseci 2015. u turističkim djelatnostima bila su konobar, kuhar i pomoćni kuhar.

– Izvrstan podatak je da je broj zaposlenika za stalno u devet mjeseci ove godine 1188 ljudi, što je 35% više nego u prvih devet mjeseci prošle godine. To su rezultati koje možemo zahvaliti mjerama kao što su Stalni sezonac te Rad i nakon ljeta, čiji je konačno cilj očuvanje radnih mjesta tijekom cijele godine. Aktivna politika zapošljavanja i jačanje instituta stalnog sezonca izravno se povezuje s rastom hotelskog sektora, što nam je od velike važnosti prema Strategiji razvoja turizma do 2020.godine – naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Pročitajte još

PRIJELAZ NA EURO U prvim danima 2023. što više koristite kartice

Dulist

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dulist

Predsjednik Ustavnog suda imat će veću plaću od Milanovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija