Županija

U Trpnju potpisan Sporazum o financiranju projekta rekonstrukcije luke Duba Pelješka

Župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković, predsjednik udruge Duba Pelješka Dean Murina te ravnatelj LU DNŽ Antun Banovac potpisali su u petak u Dubi Pelješkoj Sporazum o zajedničkom sufinanciranju radova na projektu ‘Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u naselju Duba Pelješka, Općina Trpanj’, vrijedan 1,8 milijuna kuna.

Duba Pelješka je luka na sjeverozapadoj strani poluotoka Pelješca značajna tek za lokalno stanovništvo. Riječ je o luki bez trajektnih linija, nautičkog priveza i putničkog prometa te ju je dosad LU DNŽ mogla u određenoj mjeri samo održavati. Na inicijativu lokalne udruge u svezi izgradnje školjke, proširenja valobrana i daljnje zaštite luke, uz pomoć LU DNŽ ishodena je građevinska dozvola te provedena javna nabava za radove.

Sukladno potpisanom Sporazumu projekt će sufinancirati udruga Duba Pelješka s milijun kuna, Dubrovačko-neretvanska županija s 800 tisuća kuna te Općina Trpanj s 50 tisuća kuna.
Ovaj projekt predstavlja kvalitetan model upravljanja i zaštite javnog interesa i na onim područjima koja nemaju nikakvih komercijalnih interesa niti povrata uloženih sredstava, te služe očuvanju tradicije i održivosti.
Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo ovom su prilikom čestitali Dan Općine Trpanj i blagdan zaštitnice Gospe od milosrđa u čiju čast je danas proslavljena i sveta misa u Gornjoj Vrućici.

Pročitajte još

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Županija sufinancira kamatnu stopu za kredite HAMAG BICRO-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija