Županija

U Trpnju potpisan Sporazum o financiranju projekta rekonstrukcije luke Duba Pelješka

U Trpnju potpisan Sporazum o financiranju projekta rekonstrukcije luke Duba Pelješka

Župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković, predsjednik udruge Duba Pelješka Dean Murina te ravnatelj LU DNŽ Antun Banovac potpisali su u petak u Dubi Pelješkoj Sporazum o zajedničkom sufinanciranju radova na projektu ‘Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u naselju Duba Pelješka, Općina Trpanj’, vrijedan 1,8 milijuna kuna.

Duba Pelješka je luka na sjeverozapadoj strani poluotoka Pelješca značajna tek za lokalno stanovništvo. Riječ je o luki bez trajektnih linija, nautičkog priveza i putničkog prometa te ju je dosad LU DNŽ mogla u određenoj mjeri samo održavati. Na inicijativu lokalne udruge u svezi izgradnje školjke, proširenja valobrana i daljnje zaštite luke, uz pomoć LU DNŽ ishodena je građevinska dozvola te provedena javna nabava za radove.

Sukladno potpisanom Sporazumu projekt će sufinancirati udruga Duba Pelješka s milijun kuna, Dubrovačko-neretvanska županija s 800 tisuća kuna te Općina Trpanj s 50 tisuća kuna.
Ovaj projekt predstavlja kvalitetan model upravljanja i zaštite javnog interesa i na onim područjima koja nemaju nikakvih komercijalnih interesa niti povrata uloženih sredstava, te služe očuvanju tradicije i održivosti.
Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo ovom su prilikom čestitali Dan Općine Trpanj i blagdan zaštitnice Gospe od milosrđa u čiju čast je danas proslavljena i sveta misa u Gornjoj Vrućici.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist