Crna kronika

U TRI DANA Ilegalnih prelazaka granice ‘k’o u priči’

karasovici223

Tijekom posljednja tri dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske četiri su osobe u četiri odvojena slučaja spriječena u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Radi se o državljaninu Albanije koji je prilikom granične kontrole na MCGP Karasovići policijskim službenicima na uvid dao albansku putovnicu za koju je utvrđeno da je krivotvorena. U drugom se slučaju radi o državljaninu Kosova koji se prilikom ulazne granične kontrole na MCGP Zaton Doli legitimirao belgijskom osobnom iskaznicom za koju je utvrđeno da je krivotvorena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja obojica stranih državljana su, uz kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U trećem se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je legitimiran u mjestu Palje Brdo u Konavlima kada je utvrđeno da u putovnici nema ulazni štambilj RH. Prekršajnom obradom je utvrđeno da je državnu granicu između Crne Gore i RH prešao nezakonito, pješice, sjeverno od GP Karasovići.

U posljednjem slučaju je tijekom jutarnjih sati jučer, 11. srpnja na državnoj cesti D-8 u mjestu Palje Brdo u Konavlima zatečen strani državljanin bez identifikacijskih dokumenata. Utvrđeno je da se radi o državljaninu Turske koji je državnu granicu između Crne Gore i RH prešao nezakonito, pješice, sjeverno od GP Karasovići.
Državljaninu Albanije i Turske određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije vraćeni u Crnu Goru.

Pročitajte još

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist

ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE 61-godišnjak kružnom prevarom ukrao gotovo 28 tisuća eura

Dulist