DuList IN

U tjedan dana 5 tisuća korisnika ListenApp-a!

U tjedan dana 5 tisuća korisnika ListenApp-a!

U prvih tjedan dana, ListenApp je dosegao 1. mjesto na App Store-u gdje je aplikaciju preuzelo više od 5.000 korisnika koji su jednominutne vijesti poslušali preko 25.000 puta. 

Iza aplikacije stoje dvoje Dubrovčana, trenutni i bivši studenti Sveučilišta u Dubrovniku odjela Računarstvo, Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić, koji su na ovom projektu radili zadnjih mjesec dana.        

– Ideja je nastala iz vlastite potrebe. Zasićeni prevelikim brojem informacija te nedostatkom vremena za njihovo praćenje, odlučili smo napraviti aplikaciju koja će omogućiti  informiranje u vrlo kratkom vremenu i to kroz audio/vizualno iskustvo – ispričao je Marjan Žitnik, dodajući kako ListenApp isporučuje najpopularnije skraćene vijesti svakoga dana, glasovno i tekstualno. Kroz odabir datuma, koji omogućava izbor nekog od posljednjih 7 dana, vijesti se reproduciraju kroz
„Munju“. To je zaštitni znak i identitet ListenApp-a. Pražnjenje „Munje“ prati tijek vijest, a ispod se nalazi trčeći  tekst koji je sinkroniziran sa vijestima. Unutar postavki može se odabrati „Region“ ali i podesiti  „Alert“ koji će Vas u određeno vrijeme napomenuti da je vrijeme za ListenApp!

ListenApp ima algoritam pretraživanja najboljeg i najpopularnijeg sadržaja diljem interneta, a   u jednominutnom audio/vizualnom iskustvu možete saznati sve  bitno što se toga dana dogodilo u Hrvatskoj ali i u svijetu. Aplikacija je dostupna na gotovo svim  platformama – iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, iPad i Tablet – potpuno besplatno.

Budući da je cilj biti što jednostavniji, tako je nastalo i ime – ListenApp. Ciljana publika su uglavnom mladi ljudi tj. oni koji ne konzumiraju vijesti na dnevnoj bazi, a pogotovo ne u zadanim radijskim i TV terminima. Na ovaj način omogućeno im je poslušati vijesti kada god žele. Ovo je prva aplikacija tog tipa, a dostupna je na svim mobilnim uređajima, pa i na web-u. Aplikacija je lansirana u sklopu Shift-a, najveće tehnološke konferencije u regiji.
Širenje je već započelo i na druge regije, stoga uhvatite korak s vremenom i „ListenApp your daily news!“ – ističu autori aplikacije Žitnik i Jakobušić.
 

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović