Aktualno

U TIJEKU Prijave najboljih nastavnika, učitelja i profesora osnovnih i srednjih škola

razred skola ucenik ucionica montovjerna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je Javni poziv učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika. Radi se o nagradi koju svake godine primi oko 500 najboljih nastavnika, a uz to svaki nastavnik dobije i veliku novčanu nagradu koja je prošle godine iznosila 1.327 eura bruto.

Za prijavu će se u obzir uzimati kriteriji koje su nastavnici ostvarili u razdoblju od 16. lipnja 2023. do 15. lipnja 2024. godine, a nastavnici se mogu prijaviti do 30. lipnja do ponoći. Mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja su kriteriji koji će odlučiti tko su najbolji nastavnici u Hrvatskoj.

– Na javni poziv može se javiti ili biti predložen svaki odgojno-obrazovni radnik koji je u godini dana za koju se prijavljuje ostvario najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije sukladno navedenim kriterijima vrednovanja i koji je dokazao izvrsnost – piše u pozivu MZOM-a.

Najviše bodova se dobije za autorstvo i suautorstvo stručnih knjiga, obrazovnih računalnih programa, priručnika, digitalnih i digitalnih obrazovnih sadržaja, kao i za izradu i objavljivanje otvorenih obrazovnih sadržaja za cijelu školsku godinu te za vođenje ili koordiniranje međunarodnog projekta iz područja odgoja i obrazovanja u trajanju od najmanje dvije godine. Dodjela nagrada trebala bi se održati ove godine tijekom listopada povodom obilježavana svjetskog Dana učitelja.

Pročitajte još

Sretan imendan onima koji nose ime sv. Antuna

Dulist

MORH raspisao natječaj za prijam vojnika/mornara i dočasnika u djelatnu vojnu službu

Dulist

TONI ČEOVIĆ PRODAJE OCTAVIU Za razliku od Maje Šuput nije botoksirana, ali iznutra je ljepotica poput Suzane Mančić

Dulist