Aktualno

U TIJEKU NOVI TEHNIČKI PREGLED POSLOVNO-STAMBENOG OBJEKTA ISPOD BOURBONA Stanari uselili, zgrada još bez uporabne dozvole

Iako smo još u travnju prošle godine pisali kako je izvršen tehnički pre­gled za poslovno-stambenu zgradu ispod Burbona, čiji je investitor tvrtka Oštrice, ona do danas nije dobila upo­rabnu dozvolu. No, unatoč tome, ova je zgrada, koja je posebno 2019. godine punila novinske stupce zbog urušavanja Ulice bana Josipa Jelačića, dobila svoje prve stanare. Vidi se to posebno u večernjim satima, po svjetlu koje gori po stanovima / apartmanima. ­

Izvršen tehnički, investitor odu­stao od zahtjeva

Da zgrada nema uporabnu dozvolu potvrdili su nam i iz Grada Dubrov­nika, odakle su nam još u travnju prošle godine, istaknuli kako je druš­tvo Oštrice d.o.o. iz Dubrovnika zatra­žilo izdavanje uporabne dozvole za poslovno-stambenu građevinu na novoformiranoj čest. zem. 617/10 k.o. Gruž te je od strane Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata pro­stornog uređenja i gradnje i ostalih jav­nopravnih tijela izvršen tehnički pre­gled u postupku izdavanja uporabne dozvole za predmetnu zgradu.

— Nakon što sva javnopravna tijela dostave svoje zabilješke, u zakonski propisanom roku obavijestit će tvrtku Oštrice o ispunjenju ili neispunjenju svih potrebnih uvjeta – istaknuli su prije više od godinu dana iz Grada Dubrovnika. No, u međuvremenu je investitor odustao od svog zahtjeva za uporabnom dozvolom te zatražio izmjene i dopune građevinske dozvole.

Novi pregled nakon izmjena gra­đevinske dozvole

— Trgovačko društvo Oštrice d.o.o. je odustalo od zahtjeva za izdavanje upo­rabne dozvole za poslovno-stambenu građevinu na novoformiranoj čest.zem. 617/10 k.o. Gruž za koju je tehnički pre­gled izvršen u travnju 2021. godine, te je podnijelo zahtjev za izdavanje izmjene i dopune građevinske dozvole.

Izmjena i dopuna građevinske dozvole za predmetnu zgradu je izdana u lipnju 2022. godine te je tijeku postupak izdavanja uporabne dozvole po navedenoj izmjeni i dopuni građevin­ske dozvole – istaknuli su u svom odgo­voru za DuList početkom ovog tjedna iz Grada Dubrovnika. Navode i kako je u tijeku tehnički pregled građevine koji je započeo 7. srpnja 2022. godine.

Inače, tijekom gradnje ove poslovno-stambene zgrade 2019. godine svjedo­čili smo zatvaranju Bourbona, kojim se nije prometovalo šest mjeseci. Naime, Grad Dubrovnik je donio takvu odluku zbog sigurnosti građana i imovine, s obzirom da je nakon oštećenja vodo­vodne cijevi u trupu ceste došlo do ispiranja materijala postojećeg nasipa uslijed čega je moglo doći do uruša­vanja ceste. Sudski vještak Zvonimir Franić je, podsjetimo, 11. svibnja 2019. izašao na teren kako bi se stekao uvid u štetu koja je nastala uslijed radova na osiguranju pokosa padine brda na gradilištu. Tek u studenome, nakon što je otklonjena opasnost, Ulica bana Jelačića ponovno je otvorena za pro­met, a na predjelu koji je bio ponajviše oštećen, poviše gradilišta zgrada kod Grawea, nanesen je novi sloj asfalta.

Prema projektu Gravosa Residen­ces, koji se može pronaći na Internetu, predstavlja stambeno-poslovni centar kojeg čine dva objekta s ukupnom korisnom površinom od 19.543 m2. Poslovno-stambena građevinu u kojoj su smještene lamela A i B ima ukupnu korisnu površinu od 16.147 m2 i pro­teže se, istaknuto je u opisu projekta, na dvije podrumske etaže, prizemlje i 7 katova (-2Po+P+7). Lamela A i dio Lamele B (prizemlje i 1. kat) poslovne su namjene s apartmanima površine od 30 do 78 m2. Lamelu C pak čini samostalna građevina, ukupne kori­sne površine 3.396 m2, koja se pro­teže na podrum, prizemlje, 6 katova i potkrovlje (Po+Pr+6+Potk.). Poslovne je namjene s poslovnim prostorima i apartmanima.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 13. srpnja 2022.

Pročitajte još

OBAVIJEST JADROLINIJE ‘Dora’ neće voziti do daljnjega, putnicima na raspolaganju trajekt ‘Hanibal Lucić’

Dulist

Od četvrtka do subote nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

NAKON VEČERE U PROTA Crnogorski premijer Dritan Abazović sa suradnicima prošetao Stradunom

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija