Aktualno

U TIJEKU NOVI TEHNIČKI PREGLED POSLOVNO-STAMBENOG OBJEKTA ISPOD BOURBONA Stanari uselili, zgrada još bez uporabne dozvole

U TIJEKU NOVI TEHNIČKI PREGLED POSLOVNO-STAMBENOG OBJEKTA ISPOD BOURBONA Stanari uselili, zgrada još bez uporabne dozvole

Iako smo još u travnju prošle godine pisali kako je izvršen tehnički pre­gled za poslovno-stambenu zgradu ispod Burbona, čiji je investitor tvrtka Oštrice, ona do danas nije dobila upo­rabnu dozvolu. No, unatoč tome, ova je zgrada, koja je posebno 2019. godine punila novinske stupce zbog urušavanja Ulice bana Josipa Jelačića, dobila svoje prve stanare. Vidi se to posebno u večernjim satima, po svjetlu koje gori po stanovima / apartmanima. ­

Izvršen tehnički, investitor odu­stao od zahtjeva

Da zgrada nema uporabnu dozvolu potvrdili su nam i iz Grada Dubrov­nika, odakle su nam još u travnju prošle godine, istaknuli kako je druš­tvo Oštrice d.o.o. iz Dubrovnika zatra­žilo izdavanje uporabne dozvole za poslovno-stambenu građevinu na novoformiranoj čest. zem. 617/10 k.o. Gruž te je od strane Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata pro­stornog uređenja i gradnje i ostalih jav­nopravnih tijela izvršen tehnički pre­gled u postupku izdavanja uporabne dozvole za predmetnu zgradu.

— Nakon što sva javnopravna tijela dostave svoje zabilješke, u zakonski propisanom roku obavijestit će tvrtku Oštrice o ispunjenju ili neispunjenju svih potrebnih uvjeta – istaknuli su prije više od godinu dana iz Grada Dubrovnika. No, u međuvremenu je investitor odustao od svog zahtjeva za uporabnom dozvolom te zatražio izmjene i dopune građevinske dozvole.

Novi pregled nakon izmjena gra­đevinske dozvole

— Trgovačko društvo Oštrice d.o.o. je odustalo od zahtjeva za izdavanje upo­rabne dozvole za poslovno-stambenu građevinu na novoformiranoj čest.zem. 617/10 k.o. Gruž za koju je tehnički pre­gled izvršen u travnju 2021. godine, te je podnijelo zahtjev za izdavanje izmjene i dopune građevinske dozvole.

Izmjena i dopuna građevinske dozvole za predmetnu zgradu je izdana u lipnju 2022. godine te je tijeku postupak izdavanja uporabne dozvole po navedenoj izmjeni i dopuni građevin­ske dozvole – istaknuli su u svom odgo­voru za DuList početkom ovog tjedna iz Grada Dubrovnika. Navode i kako je u tijeku tehnički pregled građevine koji je započeo 7. srpnja 2022. godine.

Inače, tijekom gradnje ove poslovno-stambene zgrade 2019. godine svjedo­čili smo zatvaranju Bourbona, kojim se nije prometovalo šest mjeseci. Naime, Grad Dubrovnik je donio takvu odluku zbog sigurnosti građana i imovine, s obzirom da je nakon oštećenja vodo­vodne cijevi u trupu ceste došlo do ispiranja materijala postojećeg nasipa uslijed čega je moglo doći do uruša­vanja ceste. Sudski vještak Zvonimir Franić je, podsjetimo, 11. svibnja 2019. izašao na teren kako bi se stekao uvid u štetu koja je nastala uslijed radova na osiguranju pokosa padine brda na gradilištu. Tek u studenome, nakon što je otklonjena opasnost, Ulica bana Jelačića ponovno je otvorena za pro­met, a na predjelu koji je bio ponajviše oštećen, poviše gradilišta zgrada kod Grawea, nanesen je novi sloj asfalta.

Prema projektu Gravosa Residen­ces, koji se može pronaći na Internetu, predstavlja stambeno-poslovni centar kojeg čine dva objekta s ukupnom korisnom površinom od 19.543 m2. Poslovno-stambena građevinu u kojoj su smještene lamela A i B ima ukupnu korisnu površinu od 16.147 m2 i pro­teže se, istaknuto je u opisu projekta, na dvije podrumske etaže, prizemlje i 7 katova (-2Po+P+7). Lamela A i dio Lamele B (prizemlje i 1. kat) poslovne su namjene s apartmanima površine od 30 do 78 m2. Lamelu C pak čini samostalna građevina, ukupne kori­sne površine 3.396 m2, koja se pro­teže na podrum, prizemlje, 6 katova i potkrovlje (Po+Pr+6+Potk.). Poslovne je namjene s poslovnim prostorima i apartmanima.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 13. srpnja 2022.

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist