Crna kronika

U TIJEKU ISTRAGA PUCNJAVE NA MARKOVOM TRGU Počinitelja nitko nije vidio kako hoda s oružjem

U TIJEKU ISTRAGA PUCNJAVE NA MARKOVOM TRGU Počinitelja nitko nije vidio kako hoda s oružjem

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite u ponedjeljak prisutni su progovorili novim mjerama sprječavanja širenja epidemije koronavirusa. S obzirom na jutrošnje okolnosti pucnjave i ranjavanja policijskog službenika na markovom trgu, javnosti se ovom prilikom obratio i pročelnik zagrebačke policije Milina:

– Odmah na samom mjestu događaja regirao je drugi poslicijski službenik koji je upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju koji se udaljio od mjesta događaja. Angažirao se cijeli raspoloživi sustav i vrlo brzo, 24 minute nakon samog događaja, on je pronađen. Prema sadašnjim informacijama on je izvršio suicid. U tijeku je očevid kojim rukovodi županijski državni odvjetnik. Policijski službenik je za sada stabilno i pod liječnikim je tretmanom. Utvrđuju se sve okolnosti događaja i pokušat ćemo ih kriminalistički osvjetliti do kraja da ustanovimo koji je bio motiv ovoga.

Policija je reagirala onako kako treba. To je javni prostor, otvoren je, počinitelj može doći iz raznih ulica, njega nitko nije vidio da hoda s oružjem, dodao je Milina. Bez obzira na to, istaknuo je kako je Hrvatska jedna od najsigurnijih zemalja po svim parametrima.

– Ovaj događaj narušava sigurnost građana, ali imamo visoku stopu rješavanja slučajeva – prokomentirao je.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist