Crna kronika

Liječnici su ranjenom policajcu spasili ruku, ali čeka ga još jedna operacija

Liječnici su ranjenom policajcu spasili ruku, ali čeka ga još jedna operacija

U Vinogradskoj bolnici završila je operacija  policajca koji je danas rano ujutro upucan na Markovom trgu, nakon čega su počinitelja pronašli mrtvog na Jabukovcu.

– Rekonstruiran mu je živac na lijevoj ruci koja mu je značajno bila oštećena s dva hica. Najvažnije je da smo mu neurološki i vaskularno sanirali ruku, kojoj bi se u potpunosti trebala vratiti funkcija nakon rehabilitacije. Druge rane su obrađene, gospodin je stabilan, ja ću ga sad još ići posjetiti. Nadamo se da će on brzo na noge, nakon rehabilitacije i ako oporavak bude onakav kakav očekujemo. Još ga čeka jedna operacija na kostima za nekoliko tjedana ili mjeseci, a nakon toga se može vratiti raditi – poručio je ravnatelj Vinogradske bolnice Mario Zovak, prenosi 24sata.hr

– Kosti ruke su sanirane vanjskim fiksatorom i to je rješenje privremeno. On se sada budi iz anestezije i pitat ćemo ga kako se sada osjeća. Ja sam zadovoljan tijekom i uspjehom operacije – dodaje ravnatelj bolnice.

Ranjeni policajac je ’89. godište, ima četiri prostrijelne rane i nije životno ugrožen. Posljednji zahvat kroz koji je morao proći bila je plastična operacija na ruci zbog oštećenja živca i i tetive.

Napadač koji je na Markovu trgu jutros otvorio rafalnu paljbu pred zgradom Vlade 22-godišnji je mladić iz Kutine, a koji se nekoliko minuta nakon napada oglasio na društvenim mrežama.

“Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”, napisao je.

Na društvenim je mrežama prije dvije godine objavio fotografiju na kojoj je obučen u bijelo odijelo, a u rukama drži drvenu pušku.

Podsjetimo, u rafalnoj paljbi jutros pred Vladom ranjen je 31-godišnji policajac koji je radio kao pripadnik osiguranja.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist