Crna kronika

Vinar Miho Rozić priveden jer je htio spriječiti radove Hrvatskih cesta u svom vinogradu

blank

Sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, stonski vinar Miho Rozić priveden je u Policijsku postaju Ston zbog pružanja pasivnog otpora prilikom asistencije policije Hrvatskim cestama – izvođaču radova na pristupnoj cesti Pelješkom mostu, potvrdili su u ponedjeljak iz PU dubrovačko-neretvanske za DuList.

Naime, Hrvatske ceste u ponedjeljak dovezele su tešku mehanizaciju na površinu vinograda Rozića kako bi krenuli s izvođenjem radova na pristupnoj cesti Pelješkom mostu. Policija je intervenirala na poziv Upravnog odjela za zaštitu okoliša, imovinsko pravne i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije i to nakon što su ispunjeni uvjeti za intervenciju prisilnog ulaza. O ovome Rozić se otvorenim pismom prije nekoliko dana predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću i javno susprostavio navevši kako mu se na taj način oduzima više od 40.000 metara četvornih poljoprivrednog zemljišta na kojem on uzgaja autohtonu vinovu lozu. Uputio je i nagodbu, no cijeli je postupak zamro pa mu, kako je rekao tada, jedino što prestaje jest borba na ročištu 12. listopada.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

Vatrogasci lokalizirali požar u restoranu na Copacabani

Dulist

‘Plavci’ ispisali 919 kazni!

Dulist

ZNATE LI OVOG ČOVJEKA? Pomozimo našem sugrađaninu, netko mu je ukrao biciklu ispred kuće u Župi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija