Grad

U SVETIŠTU GOSPE OD MILOSRĐA Đakonsko ređenje fra Miša Biskupa ovu subotu

Đakonsko ređenje fra Miša Biskupa, Dubrovčanina koji je tri tjedna prije đakonskog ređenja položio svečane redovničke zavjete u kapucinskom redu, bit će u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku u subotu, 8. listopada, u 10 sati.

Red đakonata fra Mišu će podijeliti dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Fra Mišo Biskup je rođen 3. listopada 1978. godine u Dubrovniku. U Zagrebu je završio studij teologije 2014. godine. Nakon završetka studija teologije kroz sljedećih nekoliko godina u svom traženju u odgovoru na Božji poziv fra Mišo je u domovini obavljao različite poslove, a također i u svijetu kao pomorac. No, uvijek se vraćao u Dubrovnik, u Svetište Gospe od Milosrđa, gdje je odrastao i ministrirao kao dječak, i u molitvi predavao zagovoru blažene Djevice Marije i konačno se odlučio uči u kapucinski red.

U novicijat Manje braće kapucina stupio je u Italiji 2018. godine. Nakon početne formacije, novicijata i boravka među kapucinima u Milanu i Zagrebu na poziv fra Ivice Vrbića, misionara u kapucinskoj misiji Minero-Santa Cruz u Boliviji, sudjelovao je u životu i radu te misije kroz godinu dana. Po povratku i nakon duhovne pripreme položio je 17. rujna 2022. godine u Dubrovniku svečane redovničke zavjete.

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Mara Margaretić: Radim u kafiću, treniram, pjevušim. I njegujem naš običaj ispijanja kave

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija