Sport

U SUBOTU NA STADIONU LAPAD Peto Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici!

Atletski Klub Dubrovnik i ove je godine organizirao Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici koje će se održavati na Stadionu Lapad u subotu, 7. listopada. Prijave se zaključuju danas, natjecanje će se odvijati u brojnim disciplinama za limače, mlađe kadete, mlađe juniore, juniore i seniore, a održava se po pravilima IAAF-a i HAS-a. Pozvani su i svi građani, sportaši, ljubitelji sporta na utrku od 1km, 60 metara, te štafetu 4x25m (muškarci, žene, mješovito) da sudjeluju u revijalnoj utrci. Utrka za medijske djelatnike, koju će svakako biti posebno zanimljivo popratiti, ima iste dionice. Organizatori pozivaju svih da budu dio ovog sportskog događaja i na taj način podrže klub u izgradnji dugo očekivane atletske staze.
-Pripreme su u punom jeku te sve će biti spremno onako kako dubrovačka kraljica sportova zaslužuje. I gradonačelnik je najavio dolazak. Ipak je lani bilo 500 natjecatelja što pokazuje da interes za pravom atletikom postoji i da je ovo za naš klub vrlo veliki uspjeh u smislu da nam svi atletičari iz drugih država dođu, a nemamo uvjete – rekla nam je predsjednica Atletskog kluba Dubrovnik Ana Perović Alamat, napominjući kako je natjecanje uvršteno u kalendar Hrvatskog Atletskog saveza i to uz pomoć predsjednika Saveza Ivana Veštića koji svake godine nazočni ovom lijepom događaju.
-Da staza postoji tu bi bilo vrhunskih rezultata seniorskih, pa bi natjecatelji došli i par dana prije na pripreme za ovo natjecanje što bi opet produžilo turističku sezonu. Organizacija je vrlo zahtjevna baš zbog nepostojanja uvjeta, pa natjecanje moramo prilagoditi uvjetima i zbog raznolikih disciplina. Trajat će duboko u noć pod reflektorima. U 7 sati počinju revijalne utrke za građane, roditelje, medije i nisu zahtjevne. Što se tiče samog natjecanja za atletičare na žalost neke discipline ne možemo uvrstiti baš zbog tog prijelaza sa tartana kojeg imamo nažalost 100 metara a onda na dubrovačku šljaku – pojasnila je Perović Alamat, ističući da je dobar tim za dobru organizaciju presudan.
-Čine ga djelatnici Kluba, uprava, volonteri Kluba, Škole trčanja Dubrovnik i Dubrovnik Sharks-a. Ove godine, kao i svake do sad, glavni sponzor je Adriatic osiguranje, a uz njega: Zračna Luka Dubrovnik, Dubrovnik Beer Factory, Vrtlar, Cele,Tutto Bene, Poklisar, Transporti Đuraš, Crveni križ, Obrt Ariva za prijevoz i Jamnica. Ovom prilikom bih se zahvalila svima što pomažu da i naša djeca imaju svoje natjecanje u svom gradu, te da atletika bude na onom mjestu koje zaslužuje, jer ipak je kraljica sportova i bazni sport za sve ostale – poručila je Ana.
Na natjecanju se očekuje 600 natjecatelja i, važno je napomenuti, međunarodnog je karaktera.

 

Pročitajte još

[FOTO] VK NEPTUN SLAVI STO GODINA ‘Mi smo jedna velika obitelj, veslači su srce kluba!’

Dulist

Lucija Ćirić Bagarić izgubila finalni dvoboj na ITF turniru u Lousadi

Dulist

Košarkaši Dubrovnika prvi dio sezone zaključili sa šest pobjeda i pet poraza

Dulist