Aktualno

U subotu će zapuhati prva marčana bura

BURA024

Prva marčana bura trebala bi zapuhati ovog vikenda. Prognozira to meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.
Danas je pretežno oblačno u većem dijelu zemlje, lokalno ima i slabe kiše, i to uglavnom duž Jadrana, kolnicu su mokri i skliski, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba. Lokalno u unutrašnjosti ima i magle, stoga je vidljivost na mjestima smanjena, budite na oprezu!
U nastavku četvrtka prevladavat će promjenjivo, a kako iz smjera jugozapada stiže vlažan zrak, treba računati na oborinu uglavnom duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Poslijepodne prolazno kiše može biti i na istoku unutrašnjosti, gdje može i zagrmjeti. Unatoč nestabilnostima, bit će iznadprosječno toplo, i do 19.
Probleme bi na mjestima mogli stvarati olujni udari jugozapadnjaka, stoga je na snazi i niži stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm, DHMZ-a za cijelu unutrašnjosti i područje Kvarnera.
Petak donosi češću kišu, već od jutra duž Jadrana, no poslijepodne i u većem dijelu unutrašnjosti pa će i temperature biti malo niže.
Subotu će obilježiti pritjecanje hladnijeg zraka, prolaskom hladne fronte, na moru će zapuhati jaka i olujna bura, prva marčana. Uz kišu, padom temperatura, može zalepršati i koja pahulja snijega, u gorskim predjelima.
Već u noći na nedjelju će se gotovo posvuda razvedriti, tako da drugi dio vikenda donosi obilje sunca diljem zemlje.

Izvor: N1

Pročitajte još

The Wall Street Journal: ‘Preskočite Dubrovnik, svakog ljeta se tu gomilaju mase ljudi’

Dulist

UPISI U SREDNJU POČINJU U PONEDJELJAK Dostupno 1507 mjesta u školama iz naše županije

Dulist

SILVIO NARDELLI Nikad svi neće biti zadovoljni, ali mora se odabrati nova trasa brze ceste

Andrea Falkoni Račić