Aktualno

[‘U ŠTO KRAĆEM ROKU’] Hrvatske ceste: Izradit ćemo Konzervatorski elaborat vizualnog utjecaja i mjera ublažavanja

Hrvatske ceste u prethodnom periodu izradile su idejni projekt, ishodile lokacijsku dozvolu, izradile glavni projekt te predale zahtjev za ishođenje građevinske dozvole. Isti zahtjev odbijen je temeljem Rješenja Konzervatorskog ureda u Dubrovniku uz obrazloženje kako iako nije riječ o kulturnom dobru projekt ima utjecaj na vizuru – odgovaraju za DuList iz Hrvatskih cesta, a na upit iz kojeg je razloga Konzervatorski odjel u Dubrovniku odbio dati suglasnost potrebnu za izdavanje građevinske dozvole za projekt priključka s državne ceste D8 na Bosanku.

Zanimalo nas je i označava li to potpuno odustajanje od navedenog projekta ili se krenulo u njegovu prilagodbu sukladno smjernicama konzervatora te kad se očekuje dovršetak projekta i ishođenje građevinske dozvole, ako i koliko je dosada uloženo novaca u dokumentaciju te izvlaštenje zemljišta.

– Uz koordinaciju sa Ministarstvom kulture, dogovoreno je da će se izraditi Konzervatorski elaborat vizualnog utjecaja i mjera ublažavanja te isti po završetku predati Konzervatorskom uredu u Dubrovniku i Ministarstvu kulture – naglašavaju iz Hrvatskih cesta.

– Hrvatske ceste učinit će sve potrebno sukladno danim smjernicama i zahtjevima kako bi u što kraćem roku izradile i predale navedeno, te započele radove na ovom iznimno važnom projektu u smislu poboljšanja sigurnosti prometa predmetnog područja, naglašavaju nam dalje te podsjećaju kako će se projektom izvesti kompletna rekonstrukcija raskrižja sa izvedbom lijevog skretača u cilju povećanja sigurnosti prometa.

 

Pročitajte još

U Komolcu pronađena mrtva sova, radi li se o onoj koja se prije nekoliko dana slikavala na Stradunu?

Dulist

Masterchef elita stiže na prvi street food festival ‘Bavarin’

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bablje ljeto izmamilo Dubrovčane na Banje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija