Aktualno

U SRPANJSKOM ROKU Sveučilište u Dubrovniku upisao 221 student, 13 posto više nego lani

Završen je postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2020./2021. godinu, a u srpanjskom roku na Sveučilište u Dubrovniku ukupno se upisao 221 student, što je povećanje od oko 13 posto u odnosu na prošlu akademsku godinu, ističu sa Sveučilišta u Dubrovniku. Sveukupna kvota za upis na ljetnom roku bila je 572 mjesta.

Broj upisanih studenata povećao se na gotovo svim studijima u odnosu na prošlu akademsku godinu. I ove se godine nastavio povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika i Brodostrojarstvo, zatim stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija te neke smjerove Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Već dugi niz godina dobro je popunjen i studij Mediji i kultura društva, a više studenata upisalo se i na novi studij Primijenjena ekologija mora. Pad broja upisanih studenata najveći je na stručnom studiju Sestrinstvo.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju upisao je 81 studenta, Pomorski odjel 71, Odjel za elektrotehniku i računarstvo 12 studenata, Odjel za akvakulturu 8, Odjel za komunikologiju njih 27, Odjel za umjetnost i restauraciju 8, Studij Povijest Jadrana i Mediterana 7 te sedam na studiju Sestrinstvo.

Na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju ostalo je 130 slobodnih mjesta, na Pomorskome odjelu njih 60, na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo 74, na Odjelu za akvakulturu 20, Odjel za komunikologiju može primiti još 24 studenta, Odjel za umjetnost i restauraciju 13, Povijest Jadrana i Mediterana 15 te Sestrinstvo 19 studenata.

-U godini u kojoj je Sveučilište u Dubrovniku prvi put uvršteno na međunarodne ljestvice akademske izvrsnosti i u kojoj završavamo projekt izgradnje Studentskoga doma te pokrećemo nova tri studija, iznimno smo zadovoljni s ovim povećanjem broja upisanih studenata u prvom upisnom roku. Radujemo se i svim studentima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u drugom (rujanskom) upisnom roku – ističu sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

VEĆ OD PRVOG SRPNJA United Airlines ranije pokreće liniju prema Dubrovniku

Dulist

GLAS PODUZETNIKA Sportsko-rekreativni plesni klubovi ne rade već osam mjeseci zbog nelogičnih mjera stožera

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija