Kultura

U SRIJEDU Predstavljanje nove knjige Mata Mijića u Sponzi

Promocija knjige drama Mata Mijića održat će se u srijedu, 7. rujna u Sponzi s početkom u 19 sati.
Uz autora, knjigu će predstaviti Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca, ujedno i izdavač te akademik Luko Paljetak, autor pogovora naslovljenog ‘Knjiga dramskih tekstova koji traže svoje kazalište’.
Na promociji ce isječke iz Mijićevih drama čitati glumac Maro Martinović, a glazbeno će je začiniti operna pjevačica Laura Hladilo Kocković.
Inače, ovo je druga knjiga Mata Mijića u izdanju Društva dubrovačkih pisaca. Naime, 2011., također u Sponzi, publici su predstavljene ‘Mijićeve bajke’.
Zanimljivo je svakako spomenuti kako je posljednja prijeratna predstava u Kazalištu Marina Držića bila ‘Recepcija’ koju su prema Mijićevom tekstu pripremili dramaturg Milan Milišić, redatelj Matko Sršen i Đelo Jusić (glazba). Također, u teatru je 1995. izvedena Mijićeva drama ‘Mr. Žara’ koja se, uz spomenutu ‘Recepciju’, te ‘Drug Maroje’ i najnoviju ‘Dubrovački requiem’ nalazi u ovoj knjizi.

Pročitajte još

Stjepko Mamić laureat za umjetnost Societe Academique Arts-Sciences-Lettres

Dulist

Obavijest za polaznike radionice ‘Dubrovački govor od 16. do 18. stoljeća’

Dulist

Nada Grujić predstavlja knjigu ‘Dubrovačka ladanjska arhitektura’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija