Kultura

U SRIJEDU Predstavljanje nove knjige Mata Mijića u Sponzi

Promocija knjige drama Mata Mijića održat će se u srijedu, 7. rujna u Sponzi s početkom u 19 sati.
Uz autora, knjigu će predstaviti Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca, ujedno i izdavač te akademik Luko Paljetak, autor pogovora naslovljenog ‘Knjiga dramskih tekstova koji traže svoje kazalište’.
Na promociji ce isječke iz Mijićevih drama čitati glumac Maro Martinović, a glazbeno će je začiniti operna pjevačica Laura Hladilo Kocković.
Inače, ovo je druga knjiga Mata Mijića u izdanju Društva dubrovačkih pisaca. Naime, 2011., također u Sponzi, publici su predstavljene ‘Mijićeve bajke’.
Zanimljivo je svakako spomenuti kako je posljednja prijeratna predstava u Kazalištu Marina Držića bila ‘Recepcija’ koju su prema Mijićevom tekstu pripremili dramaturg Milan Milišić, redatelj Matko Sršen i Đelo Jusić (glazba). Također, u teatru je 1995. izvedena Mijićeva drama ‘Mr. Žara’ koja se, uz spomenutu ‘Recepciju’, te ‘Drug Maroje’ i najnoviju ‘Dubrovački requiem’ nalazi u ovoj knjizi.

Pročitajte još

Obilježen Međunarodni dan Frankofonije u Saloči od zrcala

Dulist

Francuska alijansa Dubrovnik obilježava Međunarodni dan Frankofonije

Dulist

[FOTO] Izložbom dubrovačkih umjetnika otvorena manifestacija ‘Kršćansko lice kulture’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija