Aktualno

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

20240518 164640

U Orašcu je ove subote održana druga međunarodna Vatrogasna utrka organizirana u znak sjećanja na preminulog Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te člana DVD-a Orašac koji je stradao prilikom gašenja požara na području Ljupča, 31. srpnja 2022. Ove godine odazvalo se više od 250 trkača iz svih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije, ali i vatrogasne postrojbe i DVD-ovi iz ostatka Hrvatske. Utrku je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika.

-Ova utrka ima svoj humanitarni karakter, a istovremeno njeguje kulturu sjećanja na našeg Gorana, čovjeka koji je bio neustrašiv, koji je dao sebe za drugoga. Hvala njegovoj matičnoj postrojbi JVP Dubrovački vatrogasci, njegovim prijateljima koji su zapravo pokrenuli ovu inicijativu. Siguran sam da ćemo i budućih godina svjedočiti još većem broju sudionika, rekao je gradonačelnik Mato Franković prilikom otvaranja utrke.

Utrka je podijeljena u tri kategorije; dječja vatrogasna utrka, utrka vatrogasne mladeži i vatrogasna utrka. Prikupljena humanitarna sredstva namijenit će se za stipendiranje učenika i studenata bez jednog ili oba roditelja, teškog socioekonomskog statusa s područja Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s humanitarnom udrugom Tata je Tata – Dubrovnik.

Foto Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

Gradonačelnik Mato Franković čestitao Kurban Bajram

Dulist

NEK TI KUŠIN BUDE STINA Extra luksuzni smještaj na Porporeli i podno Lazareta

Dulist

Zoran Obradović: Sve nam je jača ‘oldtimer’ scena

Marko Džamarija