Hrvatska

U savjetu Glasa poduzetnika i dubrovački ekonomist Stjepan Srhoj

U savjetu Glasa poduzetnika i dubrovački ekonomist Stjepan Srhoj

Udruga Glas poduzetnika osnovala je Ekonomski savjet u kojem je i doc. dr.sc. Stjepan Srhoj sa Sveučilišta u Dubrovniku. Ekonomski savjet osmišljen je kao neovisno tijelo koje formira i daje prijedloge reformi Vladi Republike Hrvatske.
-Savjet je sastavljen od renomiranih hrvatskih ekonomista i stručnjaka od kojih mnogi rade na najboljim svjetskim sveučilištima – navode iz udruge.
Uz Srhoja, u savjetu su i prof. dr. sc. Jakša Cvitanić, dr. sc. Ria Ivandić, dr. sc. Leonard Kukić, prof. dr. sc. Boris Podobnik, mr. sc. Vedrana Pribičević, dr. sc. Mislav Radić i dr. sc. Vuk Vuković, UGP/Oraclum.
-Članovi Savjeta će svojim iskustvom, praktičnim savjetima i empirijski utemeljenim argumentima definirati zahtjeve za reforme i predlagati konkretne javne politike u svrhu ispunjenja vizije Hrvatske 2.0: zemlje depolitiziranog pravosuđa, s efikasnijom, u potpunosti digitaliziranom i transparentnom državom, s pravednijim poreznim opterećenjem, manjom administrativno-političkom represijom, boljom poduzetničkom klimom te konkurentnijim gospodarstvom. Uloga Savjeta nije promicanje ili zagovaranje ideoloških stavova niti bilo koje ekonomske doktrine, već je naglasak na isključivo pronalasku najboljih ekonomskih politika s obzirom na političko-ekonomski kontekst u kojemu se Hrvatska nalazi. U skladu s tim, Savjet bi se vodio konkretnim empirijskim istraživanjima iz područja bihevioralne ekonomije, političke ekonomije, teorije poduzeća, javnih financija, ekonomije obrazovanja, industrijske ekonomije i u formiranju prijedloga optimalnih reformi za hrvatsko gospodarstvo. Drugim riječima, što god je dokazano da je efikasno i da djeluje, Savjet predlaže da se provede, a udruga Glas poduzetnika na tome inzistira u svojim redovitim otvorenim dijalozima s Vladom – navode iz Udruge.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist