Hrvatska

U savjetu Glasa poduzetnika i dubrovački ekonomist Stjepan Srhoj

Udruga Glas poduzetnika osnovala je Ekonomski savjet u kojem je i doc. dr.sc. Stjepan Srhoj sa Sveučilišta u Dubrovniku. Ekonomski savjet osmišljen je kao neovisno tijelo koje formira i daje prijedloge reformi Vladi Republike Hrvatske.
-Savjet je sastavljen od renomiranih hrvatskih ekonomista i stručnjaka od kojih mnogi rade na najboljim svjetskim sveučilištima – navode iz udruge.
Uz Srhoja, u savjetu su i prof. dr. sc. Jakša Cvitanić, dr. sc. Ria Ivandić, dr. sc. Leonard Kukić, prof. dr. sc. Boris Podobnik, mr. sc. Vedrana Pribičević, dr. sc. Mislav Radić i dr. sc. Vuk Vuković, UGP/Oraclum.
-Članovi Savjeta će svojim iskustvom, praktičnim savjetima i empirijski utemeljenim argumentima definirati zahtjeve za reforme i predlagati konkretne javne politike u svrhu ispunjenja vizije Hrvatske 2.0: zemlje depolitiziranog pravosuđa, s efikasnijom, u potpunosti digitaliziranom i transparentnom državom, s pravednijim poreznim opterećenjem, manjom administrativno-političkom represijom, boljom poduzetničkom klimom te konkurentnijim gospodarstvom. Uloga Savjeta nije promicanje ili zagovaranje ideoloških stavova niti bilo koje ekonomske doktrine, već je naglasak na isključivo pronalasku najboljih ekonomskih politika s obzirom na političko-ekonomski kontekst u kojemu se Hrvatska nalazi. U skladu s tim, Savjet bi se vodio konkretnim empirijskim istraživanjima iz područja bihevioralne ekonomije, političke ekonomije, teorije poduzeća, javnih financija, ekonomije obrazovanja, industrijske ekonomije i u formiranju prijedloga optimalnih reformi za hrvatsko gospodarstvo. Drugim riječima, što god je dokazano da je efikasno i da djeluje, Savjet predlaže da se provede, a udruga Glas poduzetnika na tome inzistira u svojim redovitim otvorenim dijalozima s Vladom – navode iz Udruge.

Pročitajte još

Nautičari zadovoljni sezonom, rezultati na 70 posto prošlogodišnjih

Dulist

HGK: ‘Mjere daju mir poduzetnicima barem do kraja godine’

Dulist

MLJEĆANI O MILANOVIĆEVOM DOLASKU NA OTOK ‘Sletio je vojnim helikopterom. Tog dana bila je prava opsada’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija