Koronavirus u Hrvatskoj

U SAMOIZOLACIJI ŠEST SKUPINA Milan Mustać: Situacija nije strašna, za sada nema informacija o zatvaranju vrtića

Šest odgojnih skupina Dječjih vrtića Dubrovnik, od čega pet na užem području grada i jedna u Mokošici, trenutno je zatvoreno zbog izrečene mjere samoizolacije, potvrdila je za DuList ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać. Naime, još jučer, istaknula je, sedam je grupa bilo u samoizolaciji, šest na području grada te jedna u Mokošici, ali s obzirom da se neke grupe otvaraju kako istječe propisana samoizolacija, i brojke se mijenjaju. Ovog je petka tako, prema podacima na stranici Dječjih vrtića, iz samoizolacije izišla odgojna skupina Mješovita 3 Dječjeg vrtića Palčica.

-Imamo jako dobru suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo. Čim saznaju rezultate, zovu nas, doslovce i u ponoć jer je dogovor da ravnatelj uvijek mora imati prve informacije o stanju. U ovom trenutku situacija mi ne izgleda tako strašno, međutim, činjenica je da se svi bojimo i da se broj prisutne djece u vrtićima smanjio – istaknula je Milan Mustać.

Od 14 odgojitelja ovih sedam skupina koje su do sada bile u samoizolaciji, samo su dva odgojitelja bila pozitivna na koronavirus, dok je u ostalim slučajevima riječ bila o izricanju samoizolacije. Na naš upit razmišlja li se, u slučaju eskalacije stanja zatvoriti i vrtiće po uzoru na škole te postoje li takvi naputci iz Stožera, Milan Mustać je istaknula kako ona za sada nema takve informacije, ali da će, u slučaju da bi Stožer donio takvu odluku, istu svakako i provesti.

Pročitajte još

PLENKOVIĆ: Idući četvrtak i petak nastava će biti online

Dulist

Hrvatska broji 3360 novooboljelih, preminulo 30 osoba

Dulist

BOŽINOVIĆ ‘KRIVO PROTUMAČEN’ Jesenski praznici neće biti produženi, online nastava ovisno o situaciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija