Kultura

U Saloči od zrcala predstavljena zbirka poezije ‘Dubrovački spomenar’

U organizaciji Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica, u srijedu u Saloči od zrcala, održalo se predstavljanje zbirke poezije ‘Dubrovački spomenar’ koja sadrži pjesme deset dubrovačkih autora. U prvoj zbirci poezije ovog koncepta pjesme su napisali: Aurelija Nadilo, Zvjezdana Macura, Katica Protić, Diana Hilje, Antun Anđelić, Valentina Vukman Zelić, Nenad Kera, Mihaela Zekić, Kristina Skako i Ana Bašić. Večer poezije glazbom je uveličala Katarina Mrvalj, učenica Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

‘Dubrovački spomenar’ s podnaslovom ‘četiri godišnja doba’ je jedan zatvoreni krug i pjesme su postavljene poput godišnjih doba. Svaki od deset autora napisao je više različitih pjesama, tematski uglavnom vezanih za Grad, more, mladost i ljubav. Spomenar počinje pjesmom ‘Prijateljici’ Aurelije Nadilo, a završava pjesmom ‘Sati’ Ane Bašić.

– Na ideju kako nazvati ovu zbirku došla sam tako jer sam se sjetila kako smo u školama vazda ispunjali spomenare jedni drugima, ispisivali pjesme i crtali razne sličice – objasnila je Ana Bašić, predsjednica USUD-a, naglasivši kako postoji mnogo umjetnika koji su ‘samozatajni’, a cilj Udruge je okupiti što više njih i ‘natjerati ih da izađu iz tog zatvorenog kruga’.

Pročitajte još

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Đana Kahriman i Šimun Končić uz maestra Pavla Zajceva nastupaju u Dvoru

Dulist

‘IZ DUBINE SRCA’ Ukrajinska umjetnica Olena Sokolovska otvara izložbu u Sponzi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija