Kultura

‘KRHOTINE SVAKODNEVLJA’ Teatar Lero premijerno izveo ‘Jugo’ Davora Mojaša

'KRHOTINE SVAKODNEVLJA' Teatar Lero premijerno izveo 'Jugo' Davora Mojaša

Studentski teatar Lero premijerno je ovog četvrtka u Teatru Lero u Lazaretima izveo predstavu ‘Jugo’, autora Davora Mojaša. Jugo je novi naslov u slijedu dosadašnjih Lerovih prepoznatljivih suvremenih scenskih propitivanja dubrovačke književne i dramske baštine i dosluhni poetski komentar utihnulih stanja Dubrovnika u pandemijskim okolnostima s kojima smo suočeni i kojima je teatar možda jedna od mogućih terapija ograničene upotrebe i roka trajanja.

Jugo otvara sjetni spomenar grada, ali i krhotine njegova svakodnevlja i slika izgubljenih albuma sjena u kojima su upisani životni i drugi tragovi onih koji ga sanjaju. Jugo je mogući trag kazališnog propitivanja posebnih stanja i ozračja Grada kada ga kupaju kiše i oplakuju valovi, stanje pojačanog juga koje traje sa svim onim što znači i što izaziva. Poetična scenska priča u kojoj se ogleda moguća zrcalna slika duše grada kojem je posvećena i onih koji je ovom izvedbom slute.

Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, autor originalne glazbe za predstavu je Petar Obradović a videa Rela Petric. Oblikovatelj svjetla je Antonio Ljubojević, tehničko vodstvo Mato Brnjić, grafički dizajn Nora Mojaš. Igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Paula Japunčić, Barbara Damić.

Reprizne izvedbe su 27. i 28. studenog.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist