Kultura

U REŽIJI KREŠIMIRA DOLENČIĆA Kazalište Marina Držića i varaždinski HNK pripremaju ‘Majku hrabrost’

U REŽIJI KREŠIMIRA DOLENČIĆA Kazalište Marina Držića i varaždinski HNK pripremaju 'Majku hrabrost'

U koprodukciji HNK u Varaždinu i Kazališta Marina Držića u veljači (Varaždin) i ožujku (Dubrovnik) će premijerno zaigrati jedna od najznamenitijih drama njemačke književnosti 20. stoljeća – ‘Majka hrabrost’ u režiji Krešimira Dolenčića, javljaju iz našeg teatra. Varaždinska premijera održat će se 24. veljače.

Radnja drame zbiva se tijekom dvanaest godina (1624. – 1636.) Tridesetogodišnjeg rata, za dugog i iscrpljućeg sukoba katolika i protestanata, koji se odvijao diljem Sjeverne i Srednje Europe. Glavni je lik Majka Courage, majka i ratna opskrbnica, žena koja živi od vlastitog rada kako bi prehranila sebe i svoje troje već odrasle djece.

Međutim, rat joj, jedno za drugim, oduzima sve troje djece – najstarijeg sina Eiliffa, mladog nasilnika koji pogiba u nepoznatoj bici, mlađega sina Švicarski sir (u izvorniku: Ementaler), poslušnog mladića, vjernog i odanog svojoj vojsci, koji također nestaje u ratnom vihoru i nijemu kćer Kattrin, koja svojom plemenitom intervencijom spašava cijeli jedan grad i pogiba kao neznana junakinja.

Pročitajte još

[FOTO] OPERA PERDUTA U SALOČI OD ZRCALA Izgubljene melodije u Dubrovniku

Dulist

GODINA UNESCO-OVE SVJETSKE BAŠTINE Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta

Dulist

UMJETNIČKA GALERIJA Posjet šestaša iz gruške škole ‘Ivan Gundulić’

Dulist