Kultura

Kultura u godini iza nas: Dubrovačke ljetne igre

Kultura u godini iza nas: Dubrovačke ljetne igre

Kulturna 2022. – obilježilo ju je popuštanje mjera i povratak publike u pravom smislu te riječi, bilo da je riječ o posjetiteljima izložbi, predstava, koncerata…

O bogatom festivalskom ljetu, ali i najavama za 2023. razgovarali smo s Karlom Labaš iz Ureda za odnose s javnošću i marketing Dubrovačkih ljetnih igara.

– Godinu 2022. pamtit ćemo po povratku u normalnost nakon dvije festivalske sezone koje su se održavale tijekom pandemije koronavirusa 2020. i pod epidemiološkim mjerama. Lijepo je bilo vratiti se na uobičajeni način rada, a poseban užitak bilo je ponovno vidjeti gledališta u punom kapacitetu i brojnu publiku na izvedbama. ‘Krvava svadba’ na Lokrumu s maestralnom Jadrankom Đokić, neodoljivo šarmantna ‘Čudesna šuma’ na Lovrjencu, senzacionalan balet Lea Mujića i ansambla HNK u Zagrebu ‘Ponos i predrasude’ prema Jane Austin, nastupi iznimnih glazbenih umjetnika poput Núrije Rial, Miloša Karadaglića ili Dawina Runtza, samo su neki od programa po kojima ćemo pamtiti godinu na isteku – naglasila je Labaš.

– U 2023. godinu ulazimo s puno optimizma vezano za financiranje festivala te u iščekivanju nekih novih, sjajnih domaćih i stranih umjetnika – dodala je za kraj.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist