Aktualno

U Registru državne imovine 197 objekata iz Dubrovnika

Krovovi grada

Prvi jedinstveni i javno dostupan Registar državne imovine u Hrvatskoj objavljen je u danas na web stranicama Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), a u njemu se među ukupno više od 380 tisuća različitih nekretnina, podjeljenih u devet kategorija, nalazi najviše, više od 298 tisuća šuma i šumskog zemljišta, ali i gotovo 28 tisuća stanova.

Od tog broja, 197 rezultata na dvadeset stranica su nekretnine iz Dubrovnika. Radi se o stambenim objektima, poslovnim prostorima, građevinskim zemljištima i građevinama i slično. Ukupno, u Dubrovačko neretvanskoj županiji ima 414 rezultata iz Registra.

Inače, Registar su u sjedištu Vlade predstavili predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović te potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji su naglasili važnost objave popisa državne imovine koji treba skrenuti pažnju javnosti s države na oko 119 korisnika državne imovine i njihovu odgovornost za pravilno korištenje te imovine.

Popis registra državne imovine možete pogledati ovdje.

 

A država u svom vlasništvu ima tvrtke u kojima ima upravljačka prava, najčešće oko deset posto.  Što se tiče poslovnih udjela, s 10,05 posto Atlantska plovidba je najvrednija, a najviše poslovnog udjela država ima u tvrtki Auto Dubrovnik – čak 23, 82 posto. Također, dioničko društvo Dubrovački podrumi s državom ‘dijeli’ 8, 32 posto.

Država ima 55 posto vlasništva Zračne luke Dubrovnik d.o.o., a ostatak  dijeli s Gradom Dubrovnikom, Županijom te naravno, Općinom Konavle.
Od zanimljivijih i zvučnijih imena dalo bi se dodati još i Belvedere d.d. (u stečaju) gdje država ima 0, 19 posto udjela, zatim TUP d.d. sa 6, 11 posto, Villu Dubrovnik s 12, 66 posto, IN TREND d.o.o. sa 17,56 posto… Što se tiče hotela, država sudjeluje uglavnom do deset posto, osim u Hotelima Maestrali gdje nosi udio od čak 77,7 posto.

Popis dionica i poslovnih udjela možete također pogledati ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist