Grad

U proračunu 3,4 milijuna kuna za povećanje plaća vatrogascima

U proračunu 3,4 milijuna kuna za povećanje plaća vatrogascima

24. sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika održana je danas u prostorijama JVP Dubrovački vatrogasci, a sjednicom je u funkciji predsjednika Vatrogasne zajednice predsjedao gradonačelnik Mato Franković.

U radu sjednice Predsjedništva sudjelovali su zapovjednik VZGD-a Stijepko Krilanović, tajnik Emilio Puljizević, predstavnici JVP Dubrovački vatrogasci Nikša Ivančević i Ivica Jakić, te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Rijeka dubrovačka, Orašac, Mravinjac, Osojnik, Koločep, Lopud, Suđurađ, Šipan i DVD-a Gornja sela.

Predsjedništvo VZGD-a usvojilo je Izvješće o provedbi Financijskog plana do 15. studenog 2017. godine, Financijski plan i Plan nabave vatrogasne opreme za 2018. godinu, a svaka članica Vatrogasne zajednice pojedinačno iznijela je izvješće o ovogodišnjim intervencijama.

Dnevni red uključivao je i raspravu o novom kolektivnom ugovoru koji je pripremi. Gradonačelnik Franković kazao je kako su izdvajanja za vatrogastvo u Prijedlogu proračuna za 2018. godinu povećana za 3,4 milijuna kuna, dok će konačan iznos potreban za usklađivanje plaća vatrogasaca biti poznat nakon završetka pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

– Nama je cilj da ispunimo obećanja i da se plaće vatrogasaca konačno povećaju – kazao je Franković. Za sljedeću godinu gradonačelnik je najavio i nabavku polivalentnog plovila koje bi se prvenstveno koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru.

Na sjednici Predsjedništva potaknuto je i pitanje lokacije budućeg vatrogasnog doma. Ista će se, istaknuto je, najprije predvidjeti izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana, dok bi se projekt kandidirao za financiranje iz fondova Europske unije. I u tom slučaju, kazao je gradonačelnik i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, postrojba bi zadržala i sadašnju lokaciju radi što bržih intervencija na području povijesne jezgre i užem području grada.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist