Kultura

Predstavljanje knjige ‘Sjahali kićeni svatovi’ Stanislava Vukorepa   

Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku poziva na predstavljanje nove knjige ‘Sjahali kićeni svatovi’ dugogodišnjeg čuvara baštine, povijesti i tradicije Stanislava Vukorepa koja će se održati u ponedjeljak, 1. srpnja s početkom u 20 sati u dvorani hotela ‘Petka’, nekadašnje kino ‘Gruž’.

Ovo je već peto predstavljanje do sada objavljenih knjiga Stanislava Vukorepa koje organizira Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku u sklopu svog redovnog programa, a knjigu će uz autora predstaviti kao moderator Vesna Slobođan,te  doc  dr sc Marinko Marić i prof Luka Šimunović. Važna je i napomena organizatora, za sve posjetitelje koji dođu na predstavljanje nove i vrijedne  Vukorepove knjige osiguran je parking u Luci Dubrovnik.

U svim svojim do sada objavljenim knjigama Stanislav Vukorep iscrpno se bavi istraživanjem povijesti, tradicije, navika i običaja, zapravo baštinom Južne ili Donje Hercegovine, a i puno šire, obuhvativši često i dubrovački kraj, kao što je bio slučaj sa njegovom izuzetno vrijednom i važnom knjigom ‘Pruge koje su život značile’. Slično je i u ovoj novoj Vukorepovoj knjizi, u kojoj je nakon godina istraživanja, bilješki i razgovora prikupio i sačuvao nekadašnje običaje i tradiciju pučkih svadbi, čime je iznova potvrdio svoj veliki osobni doprinos čuvanju tradicije i baštine kojoj je vrijedno posvetio sve svoje godine rada i istraživanja, na čemu mu svi trebamo biti iskreno zahvalni.

 

Pročitajte još

Petnaest autora predstavlja se radovima s motivima parca i Grada

Dulist

Mišo Baričević ‘počastio’ ljubitelje kulture izložbom ‘Kolaži’

Dulist

U ČETVRTAK Izložba Baričevićevih ‘Kolaža’ u Narodnoj knjižnici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija