Aktualno

U Policijskoj upravi održan sastanak o sigurnosti i turističkoj sezoni

U Policijskoj upravi održan sastanak o sigurnosti i turističkoj sezoni

Na inicijativu Ravnateljstva policije, koji već godinama na razini Republike Hrvatske provodi akciju Sigurna turistička destinacija, danas je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održan sastanak na kojem su, osim predstavnika policije, sudjelovali i predstavnici svih žurnih i operativnih službi koje djeluju na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj sastanka je međusobna razmjena iskustava vezanih za koordinaciju, suradnju i brzu razmjenu informacija između službu s krajnjim ciljem žurnog rješavanja problema na terenu, a sve kako bi turistička sezona u sigurnosnom i operativnom smislu prošla što bolje.

Naime, turisti pri odabiru svoje turističke destinacije, osim o prirodnim i kulturnim znamenitostima, posebno vode računa o sigurnosti destinacije koju posjećuju i upravo tom segmentu policija posvećuje posebnu pozornost.

Hrvatska jest sigurna zemlja, kako za svoje građane, tako i za brojne posjetitelje, ali upravo ovakvi sastanci su prilika da se definiraju i riješe mogući problemi kako bi i dalje osigurali status sigurne zemlje koji je iz godine u godinu sve važniji faktor kod odabira mjesta za odmor.

Ispred Ravnateljstva policije na sastanku su sudjelovali Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, ujedno i predsjednik Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone i Dragan Tokić, načelnik Uprave za javni red i sigurnost, ujedno zamjenik predsjednika Stožera.

Osim njih, sastanku je nazočio načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa svojim najbližim suradnicima i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, SOA-e Dubrovnik, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, kao i predstavnici županijske i gradske vatrogasne zajednice, Hitne medicinske službe, Zavoda za javno zdravstvo, HGSS-a i Državnog inspektorata.

Iako je suradnja ocijenjena izvrsnom, zaključno je dogovoreno da se sastanak u istom sastavu upriliči i na kraju ove turističke sezone kako bi se definirali uočeni problemi i donijele smjernice za njihovo rješavanje, a sve kako bi se razina sigurnosti i operativnosti digla na još veću razinu tijekom sljedeće turističke sezone.

Pročitajte još

[FOTO] ESN DUBROVNIK Strani i lokalni studenti očistili Šulića!

Nora Di Leo

U DUBROVNIKU Pretragom kuće 43-godišnjaka pronađen laboratorij za uzgoj ‘trave’

Dulist

[FOTO] DOBRE VIJESTI Provozali smo se ‘Neboderkom’ s Tatjanom Puljizević!

Nora Di Leo