Hrvatska

U okolici Knina skinuli hrvatsku zastavu, pokazujući tri prsta: ‘Ajmo, skidanje…!”

ZASTAVA HRVATSKA013

Poviše slapa Krčić u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, nestala je 26. svibnja hrvatska zastava. Svi oni koji koriste TikTok mogli su se uvjeriti i kako. Naime dva muškarca koja su zastavu skinula sve su to snimila i naposljetku i objavila na društvenim mrežama. Zbog svega navedenog, zaradili su kaznenu prijavu.

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske, poručili su iz policije.

Dok je mladić skidao zastavu pokazivao je tri prsta, a drugi ga je pritom bodrio: ‘Ajmo, skidanje, skidanje!’ Treći je materijal koji su mu poslali proslijeđivao dalje, prenosi Dnevnik.hr.

Njihov čin izazvao je brojne komentare među kojima i poziv da – ‘sada stavi našu zastavu’. Za ovo kazneno djelo po novom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji je na snagu stupio 12. svibnja 2023., predviđena je novčana kazna do 4000 eura.

Policija o slučaju
Policijska uprava šibensko-kninska u nedjelju je objavila kako je u Policijskoj postaji Knin dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske.

-Policijski službenici su, na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine. Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija. Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku – navode u priopćenju.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist