Kultura

[U OBRADI LINE IVANKOVIĆ] Treća nagrada stručnog žirija Linđovicama za izvedbu ‘Marijo, o Marijo’

[U OBRADI LINE IVANKOVIĆ] Treća nagrada stručnog žirija Linđovicama za izvedbu 'Marijo, o Marijo'

Naše Linđovice vraćaju se iz Sinja s prekrasnim vijestima – osvojile su treću nagradu stručnog žirija fesitvala ‘Klape Gospi Sinjskoj’ i to za izbedbu ‘Marijo, o Marijo’ u obradi njihove članice Line Ivanković.

– Čestitamo svim klapama na izvedbama, nagradama, a obrađivačima na obradama. Prekrasan ambijent i dobri domaćini. Hvala ti Gospe Sinjska! I da, ništa bez Vedrana Ivankovića – zapisale su naše vrijedne cure.

Festival marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’ ove godine održao se trinaesti put, a izvodile su se nove autorske skladbe posvećene Djevici Mariji, zapisali su organizatori.

Po izboru umjetničkog voditelja Festivala Mojmira Čačije, nastupilo je osam ponajboljih hrvatskih klapa: Amfora, Mirabela, Kurjože, Kapric, Praska, FA Linđo, Skradinke i Orca.

Stručni ocjenjivački sud, sastavljen od renomiranih glazbenika, dodijelio je tri nagrade autorima za najbolje skladbe te jednoj klapi za najbolju izvedbu. Osim članova stručnog ocjenjivačkog suda, nagradu za najbolju izvedbu dodijeljivala je i publika.

Festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’ odmah je prepoznat u glazbenom svijetu pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. i 2017. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe dok su albumi s Festivala 2011. i 2017. nominirani u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe. Humanitarnog je karaktera.

[U OBRADI LINE IVANKOVIĆ] Treća nagrada stručnog žirija Linđovicama za izvedbu 'Marijo, o Marijo'

 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist