Aktualno

U novom tjednu zima će pokazati zube

U novom tjednu zima će pokazati zube

Pred nama je tjedan koji će u svakom pogledu imati sve karakteristike zime – snježni pokrivač, jaka bura, temperatura niža od 0 °C na kopnu, a ponegdje vjerojatno i duž obale – poručila je u emisiji ‘Vrijeme’ na HTV1 dr. sc. Tanja Renko, voditeljica Službe za vremenske prognoze i upozorenja na opasne vremenske pojave DHMZ-a.
Snijeg će još u ponedjeljak povremeno padati u većini unutrašnjosti, pri čemu će se novi snježni pokrivač stvarati osobito u gorju, te na Banovini i Posavini. Na Jadranu će ograničenja u prometu i dalje stvarati često jaka bura, mjestimice na udare i olujna, posebice na sjevernom dijelu.

U utorak, navodi dalje, slijedi stabilizacija atmosferskih prilika i slabljenje vjetra, te uglavnom suho vrijeme, pa i barem djelomice sunčano, ali prilično hladno, ponajviše ujutro u gorju, gdje su mogući i dvoznamenkasti ‘minusi’. Bit će ih i u nastavku tjedna, vjerojatno i ne samo u gorju. Pritom su u srijedu opet moguće mjestimične povremene pahulje, te ponegdje prolazno jaka bura i tramontana, na istoku Hrvatske i sjeverozapadni vjetar.
Povremene oborine u većini su Hrvatske moguće i u četvrtak, kada će na većini Jadranu prolazno ‘zajužiti’, a u nastavku tjedna će vjerojatno prevladavati suho, pri čemu će osjećaj hladnoće dodatno pojačavati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na većem dijelu Jadrana bura….
U detaljnijoj prognozi, Tanja Renko navodi a krajnji jug Hrvatske kako će u ponedjeljak biti razmjerno hladno, temperatura zraka će, s jutarnjih 3 do 7 °C, uz rijetka sunčana razdoblja porasti na samo 7 do 11 °C, pri čemu će puhati umjerena, ujutro i jaka bura. Mjestimične kiše, još moguće izraženije, bit će uglavnom ujutro.

Idućih će dana na Jadranu prevladavati suho vrijeme, te barem djelomice sunčano. U utorak i srijedu bura i sjeverni vjetar bit će umjereni i umjereno jaki, a u četvrtak će okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Bit će i dalje razmjerno hladno.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist