Kultura

U NEŠTO DRUKČIJEM IZDANJU Koncert simfoničara povodom sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja

Povodom blagdana sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja Dubrovački simfonijski orkestar održao je tradicionalni koncert ove nedjelje u nešto drukčijem, online izdanju.
Nastupio je Gudački komorni sastav DSO-a pod ravnanjem Ivan Hut, a na programu su bile Puccinijeve Krizanteme, Albinonijev Adagio u obradi Pavla Dešpalja, Žalobna suita Paula Hindemitha uz solista Šimuna Končića, Čežnja Pavla Dešpalja te Suita za gudače Leoša Janačeka.
-Sva djela veže jedna sjeta koja je povezana danom za koji sviramo. Tražio sam djela koja će se nadopunjavati i stvoriti jednu cjelinu. Od Puccinijevih Crisantema, jedinstvenog djela za gudače u kojoj Puccini poklanja toliko boja gudačkog korpusa i jedne neprekidne ekspresivne linije, preko Albinonijevog Adagia, ovog puta u obradi Mo. Dešpalja koji je iskoristio sve mogućnosti gudača, tako da na početku čujemo imitaciju orgulja u violinama, pa sve do Janačekove Suite za gudače koja je posebna zbog melodijske jednostavnosti, a isto tako prepuna motiva sjete – pojasnio je dirigent Ivan Hut izbor programa.
-Izostalo je ono druženje nakon koncerta, čestitanje, rukovanje, zagrljaji, brojna publika i prepuna crkva, no ono što zasigurno nije izostalo je osjećaj zahvalnosti i ponosa koji dugujemo svim dubrovačkim braniteljima. U nadi da ćemo se uskoro ponovno družiti na koncertima, zahvaljujemo i vama draga publiko što ste pratili koncert – ističu iz DSO-a.

Pročitajte još

[FOTO] LE PETIT FESTIVAL Otvorena izložba fotografija ‘Svjetlost i Nada’

Dulist

POČELA PRODAJA ULAZNICA COVID potvrde neće biti potrebne za praćenje Igara

Dulist

‘URA OD CHOPINA’ U Knjižnicama klavirski recital Ružice Koncul

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija