Kultura

Odgođeno sutrašnje stručno vodstvo po gradu ‘Umjetnici iz fundusa UGD-a u javnom prostoru’

Stručno vodstvo po gradu ‘Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru’ koje Umjetnička galerija Dubrovnik organizira u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala planirano za subotu, 5. prosinca odgađa se zbog najave loših vremenskih uvjeta za subotu, 19. prosinca također u 10 sati.

Vođenje najavljeno za 12. prosinca ostaje u istom terminu, a važno je naglasiti i da su obje grupe popunjene te da se više ne primaju prijave za iste.

Posjetitelje će u dva planirana termina, u subotu 12. prosinca te u subotu, 19. prosinca voditi kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, Jelena Tamindžija. Početak oba vođenja je u 10 sati, a posjetitelji se sastaju ispred katedrale. Vođenja uključuju razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli.

Vodstvo bi uključivalo sljedeće lokacije: Atelje Đuro Pulitika, Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu, Rendićev kip Ivana Gundulica i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima. Vodstvo bi se završilo u Pilama gdje bi se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.
Posjetitelji se pozivaju da se i na ovom događaju pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera.

Pročitajte još

‘MOZAIK PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI’ Predstavljen zbornik radova o 250. obljetnici župe Presvetog Spasitelja u Mokošici

Dulist

Dubrovački kolekcionari pridružili se obilježavanju 750 godina Dubrovačkog statuta!

Dulist

Kazalište Marina Držića ni ovaj tjedan neće iznevjeriti vjernu publiku!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija