Aktualno

U Majkovima već teče pitka voda, a iduća na redu je Dubravica

U Majkovima već teče pitka voda, a iduća na redu je Dubravica

Slavinama stanovnika Majkova ovih dana teče pitka voda koju Vodovod Dubrovnik do njih dostavlja putem novoizgrađene vodoopskrbne mreže i vodospreme Rožetići. I ta vodosprema opskrbljuje se novim cjevovodom postavljenim od krajnje točke Gornjih sela – Riđice, ističu iz Vodovoda u priopćenju.

-Prva faza projekta izgradnje vodoopskrbnog podsustava Majkovi i Dubravica uspješno je dovršena i već smo na ovom području na mrežu spojili gotovo sve koji su predali zahtjeve. Izvedeno je pedesetak priključaka, a u proceduri je još njih svega 4-5. Najvažnije je da možemo reći kako su Majkovi napokon dobili pitku vodu – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić, koji je zajedno s načelnikom Općine Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem obišao nekadašnje poprište radova.

-Ovo nije kraj radova na ovom području jer već imamo u planu što prije nastaviti s narednim fazama ovog projekta. Prvo na redu je širenje ovog sustava na Dubravicu, kako bi i posljednje dubrovačko naselje dobilo pitku vodu putem vodovoda, a tu je i nastavak radova prema Grbljavi te namjeravamo s cjevovodom izaći skroz na Ratac – rekao je Matušić te naglasio kako se taj dio radova namjerava realizirati kroz projekt Aglomeracije Dubrovnik.

Dovršetkom ovih radova zadovoljan je i načelnik Općine Dubrovačko primorje.

-Dovođenje vode u Majkove veliki je korak prema daljnjem razvoju ovog mjesta, ali i cijele naše Općine. Voda je preduvjet života i sada stanovnici imaju novi poticaj za ostanak na svojim ognjištima, ali i, što je još važnije, povratak mladih na ovo područje. Zbog toga nam je iznimno bitno da se ovaj projekt što prije nastavi te da vodu dovedemo sve do Dola i tako omogućimo bolju perspektivu života stanovnika Dubrovačkog primorja – rekao je Nikola Knežić te se zahvalio Upravi i djelatnicima Vodovoda na brzoj realizaciji ovog zahtjevnog projekta.

Cjelokupna investicija vrijedna je oko 6,8 milijuna kuna, a sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz Program ruralnog razvoja. Radovi na izgradnji ovog vodoopskrbnog sustava započeli su sredinom 2018. godine, a u sklopu njih ukupno je izgrađeno 5,3 kilometra glavnih vodoopskrbnih cjevovoda od Riđice do Majkova, vodosprema Rožetići te cjelokupna vodoopskrbna i protupožarna mreža u Majkovima.

Vrijedi istaknuti kako je ekipa DuLista prošlog tjedna napravila reportažu u Dubravici, a stanovnici su među ostalim i istaknuli problem s vodoopskrbom. Cijeli članak možete pročitati u novom broju tiskanog izdanja DuLista.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović