Kultura

U listopadu kreće novi DUFF

U listopadu kreće novi DUFF

Duff, Dubrovnik film festival, i ove godine kreće punom parom – od 15. fo 18. listopada 2015. Grad postaje filmska niša za djecu i mlade do 20 godina iz svih zemalja Mediterana.
Ove godine selekcijski žiri izabrao je 42 filma u kategoriji do 15 godina, 28 filmova u kategoriji do 20 godina, te devet u otvorenoj kategoriji. Vrijedni žiri čine redateljica Sara Hribar, PR-ovac i novinar Žarko Dragojević te snimatelj i scenarist Dražen Krešić.
Među izabranim filmovima i ove godine našlo se mnoštvo animairanih, igranih, dokumentarnih, sve skupa vrijednih uradaka, koje će publika imati priliku pogledati u srcu listopada.
DUff, u organizaciji Javne ustanove u kulturi Kinematografi Dubrovnik, Udruge za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetne škole filma Šipan, od 2012. godine omogućuje, promiče i potiče filmsko stvaralaštvo djece i mladih, te se tako u ovih nekoliko godina Festival isprofilirao kao izlog mediteranskog filmskog stvaralaštva, probudivši pažnju struke, ali i same djece. Mjesto je to koje briše granice, a djecu povezuje u nekoliko kreativnih dana stvaralaštva, igre, druženja… Važno je dodati i to kako se djeca susreću i upoznaju sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja,što je jedna od niti vodilja DUff-a – upoznati, dijeliti, širiti kreativnu energiju.
Dosad je DUff imao priliku ugostiti ekipe iz Hrvatske, BiH , Grčke, Italije, Slovenije, Španjolske, Francuske, Izraela, Egipta , Libanona, Turske, Palestine, Portugala i Alžira, a i ove godine dolazi nam mnoštvo gostiju!

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist