Aktualno

U Libertasu sve OK osim sistematizacije

Direktor Libertasa Đuro Deranja potvrdio nam je da je prekinuo Protokol o načinu vođenja pregovora oko kolektivnog ugovora, koji je potpisan između uprave i sindikata.

– Mi smo u dobroj namjeri nastavili pregovore, premda je dogovor trebalo postići do 31. prosinca. Dogovore smo postigli skoro po svim pitanjima. Osim sistematizacije radnih mjesta. Naime, napravili smo ustupak i dio sistematizacije uvrstili u Kolektivni ugovor, ali Sindikat je tražio da se uključi cijela sitematizacija na što mi nismo mogli pristati. I na to imamo potpuno zakonsko pravo – naglašava Deranja.

Kako pojašnjava, u roku od 3 mjeseca, točnije zadnjih 30 dana od toga roka, opet moraju početi pregovori.

– Stari Kolektivni ugovor još uvijek važi, i radnicima su zagarantirana njihova prava – dodaje. Na pitanje koja su to nova radna mjesta koja se spominju u sistematizaciji, odgovara:

– Pravo poslodavca je da sukladno Zakonu o radu donosi sistematizaciju, odnosno opis radnih mjesta, broj radnih mjesta i potrebe za radnim mjestima i njihovu plaću. O kakvim je radnim mjestima riječ moći ćete znat kada Pravilnik bude išao na usvajanje, dakle prije isteka ovog roka od 3 mjeseca – istaknuo je Deranja.

Također je potvrdio kako je i jutros u Remizi održan sastanak sa predsjednikom NO Perom Vićanom, i zamjenicom gradonačelnika Tatjanom Šimac Bonačić. Kako je istaknuo, razgovaralo se o socijalnom programu Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

POSJETILI SMO CVIJETA, JELENU, ANALUCIJU, NIKA, LUKU I BARTOLA Konavoska obitelj Đuka diše za Hajduka

Leona Rašica

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Velike gužve kroz Župu, Brgat, Grad…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija