Aktualno

Radnici Libertasa najavljuju štrajk

Direktor Libertasa Đuro Deranja prekinuo je jednostrano Protokol o načinu vođenja pregovora oko kolektivnog ugovora, koji je potpisan između uprave i sindikata.

Time se kako neslužbeno saznajemo, ponovno otkazuje kolektivni ugovor, a cijeli se postupak vraća na početak. Kako duList doznaje, Jučer ujutro je u Remizi predsjednik NO Libertasa Pero Vićan održao sastanak s direktorom Libertasa, a sve je rezultiralo ponovnim raskidom još prole godine raskinutog kolektivnog ugovora.

Radnici ističu kako se direktor Deranja ne želi dogovoriti sa Sindikatom i od njih krije sistematizaciju u kojoj se otvara na desetke novih radnih mjesta s visokim plaćama. Prema njihovim tvrdnjama to je još jedna mogućnost „političkih zapošljavanja“. Sada slijedi novi Skup radnika, a neizbježan je i štrajk.

Prema informacijama i vremenskim zakonskim terminima, za očekivati je kako bi se štrajk mogao najaviti već  20. veljače, na dan kad je zakazana rasprava za zlouporabu i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti na Županijskom sudu u Splitu, gradonačelniku Andru Vlahušiću i Peru Vićanu koji je ujedno i predsjednik nadzornog odbora u Libertasu.   

Saznajemo i kako je danas održan još jedan sastanak u Libertasu, na koje su nazočili predsjednik NO Pero Vićan i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić. O čemu je bilo riječi nismo uspjeli saznati, a Tatjana Šimac Bonačić ne odgovara na naše pozive.

Pročitajte još

ODAZOVITE SE AKCIJI CRVENOG KRIŽA Daruj krv, spasi život!

Dulist

Provjerite tko je u ponedjeljak i utorak bez struje

Dulist

NIKOLINA TROJIĆ ANALIZIRALA JE TURISTIČKU SEZONU 2021. Vlada ne smije na osnovu dva dobra mjeseca ukinuti mjere tvrtkama!

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija