Grad

U Libertas stiže 11 niskopodnih autobusa vrijednih 18 milijuna kuna koji nas neće koštati ni lipe

U Libertas stiže 11 niskopodnih autobusa vrijednih 18 milijuna kuna koji nas neće koštati ni lipe

Jedanaest autobusa vrijednih oko 18 milijuna kuna, a koji će ovdje stići u dogovorenom roku, pokazuju tendenciju ove Gradske uprave o korištenju sredstava EU. Bili smo se iznimno uspješni pa smo manje u četiri godine mandata dogovorili projekte teške više od milijardu kuna. Nastavljamo raditi u tom smjeru – poručila je pročelnica gradskog Upravnog odjela za europske fondove, Zrinka Raguž prilikom potpisivanja ugovora o nabavci ovih suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz između JGP Libertas i najboljeg ponuditelja – tvrtke Auto Hrvatska.

Kako je rekao direktor JPG Libertas, novi niskopodni autobusi bi na adresu njihove remize trebali stići unutar 200 dana, a on vjeruje kako će se taj rok ispoštovati i ranije pa će se njima naši sugrađani i gosti imati priliku provozati još prije sezone 2021.

– Oni nas u konačnici neće koštati ništa. Samo ćemo morati financirati trošak PDV-a. To će nam dati novi zamah u poslovanju jer to nije mali iznos. Autobusi će našim korisnicima omogućiti da se voze u najmodernijim vozilima koji su klimatizirani i ekološki prihvatljiviji – komentirao je Vojvodić.

Napomenimo, vozila su financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupak dodjele bespovratnih sredstava nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem poticanja razvoja i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš kao i povećanje broja putnika u javnom prijevozu.

– Ovo je nastavak suradnje između Auto Hrvatske i Grada Dubrovnika koja traje još od 2004. Želim da oni zaista podignu kvalitetu usluge te da se u njima udobno osjećaju svi građani Dubrovnika, ali i gosti kojih će sljedeće godine, vjerujem, biti više – rekao je Mario Fabek, izvršni direktor za gospodarski program pri Auto Hrvatska.

U JGP Libertas, još jednom je naglasio Vojvodić, nastavljaju se primijenjivati epidemiološke mjere propisane od Stožera civilne zaštite RH te se gdje je potrebno pojačavaju vozne linije.

– Novi harmonika autobusi nabavljeni u srpnju nam dobro služe. U ovim vremenima su nam dobrodošli unatoč tome što je njihova svrha prijevoz turista – iznio je Vojvodić i zaključio kako je financijska situacija u ovoj gradskoj tvrtki stabilna. Sve obveze prema državi, financijskim institucijama i dobavljačima su ispunjene.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist