Kultura

Ovacije Dubrovčanima

Povodom najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa, proteklog vikenda u Sarajevu gostovali su Dubrovački simfonijski orkestar i dubrovački mješoviti zbor „Libertas“.

Koncert koji je u subotu održan u sali Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bio je ujedno i središnji događaj u okviru manifestacije „Uskrsnih dana“ koje HKD „Napredak“ tradicionalno organizira u Sarajevu. Sarajlije su ovom prilikom još jednom potvrdili status izvanrednih domaćina, a budući je Dubrovnik od 2006. godine bratimljeni grad sa Sarajevom, ovim koncertom dan je značajan doprinos kulturnoj suradnji između ove dvije zemlje.
 
Koncertu je prisustvovao i pročelnik Grada Dubrovnika za poduzetništvo, turizam i more, Milan Perić, koji je ovaj koncert istaknuo kao još jedan dokaz dobre suradnje između Sarajeva i Dubrovnika. Sarajlijama je s posebnom radošću prenio tople pozdrave svih Dubrovčana i gradonačelnika Andra Vlahušića.
 
Dubrovački simfonijski orkestar i mješoviti zbor Libertas sa sopranisticom Dubravkom Hilje izveli su ukupno trinaest skladbi, a dominirale su tradicionalne uskrsne skladbe. Orkestrom je ravnao dirigent Viktor Lenert. Sarajevska publika je na kraju koncerta dugim i jakim ovacijama nagradila Dubrovčane.
Svoje ovogodišnje Uskršnje gostovanje u Sarajevu zbor „Libertas“ završio je u nedjelju, na Mali Uskrs, koncertom u Sarajevskoj katedrali.
 
Photo by hkdnapredak.com
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ekskluzivno smo ušli u čarobni svijet Držićevih životnih pozornica!

Mia Njavro Banić

U Lazaretima otvorena izložba ‘Braća po oružju’

Dulist

Romantična rock komedija večeras na daskama Scene Bursa

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija