Kultura

Ovacije Dubrovčanima

Ovacije Dubrovčanima

Povodom najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa, proteklog vikenda u Sarajevu gostovali su Dubrovački simfonijski orkestar i dubrovački mješoviti zbor „Libertas“.

Koncert koji je u subotu održan u sali Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bio je ujedno i središnji događaj u okviru manifestacije „Uskrsnih dana“ koje HKD „Napredak“ tradicionalno organizira u Sarajevu. Sarajlije su ovom prilikom još jednom potvrdili status izvanrednih domaćina, a budući je Dubrovnik od 2006. godine bratimljeni grad sa Sarajevom, ovim koncertom dan je značajan doprinos kulturnoj suradnji između ove dvije zemlje.
 
Koncertu je prisustvovao i pročelnik Grada Dubrovnika za poduzetništvo, turizam i more, Milan Perić, koji je ovaj koncert istaknuo kao još jedan dokaz dobre suradnje između Sarajeva i Dubrovnika. Sarajlijama je s posebnom radošću prenio tople pozdrave svih Dubrovčana i gradonačelnika Andra Vlahušića.
 
Dubrovački simfonijski orkestar i mješoviti zbor Libertas sa sopranisticom Dubravkom Hilje izveli su ukupno trinaest skladbi, a dominirale su tradicionalne uskrsne skladbe. Orkestrom je ravnao dirigent Viktor Lenert. Sarajevska publika je na kraju koncerta dugim i jakim ovacijama nagradila Dubrovčane.
Svoje ovogodišnje Uskršnje gostovanje u Sarajevu zbor „Libertas“ završio je u nedjelju, na Mali Uskrs, koncertom u Sarajevskoj katedrali.
 
Photo by hkdnapredak.com
 

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović