Zanimljivosti

U Konavlima još više turista

Na području općine Konavle i ove godine vidljivo je povećanje turističkih brojki u odnosu na prijašnje godine. Naime, Turistička zajednica općine Konavle u lipnju ove godine zabilježila je 15 317 turističkih dolazaka koji su rezultirali s preko 90 tisuća noćenja.

Na nivou prvih 6 mjeseci ostvareno povećanje broja noćenja u Konavlima je 8 posto. I dalje najveći udio od 79 posto od ukupne realizacije noćenja bilježe hoteli, dok 20 posto pripada privatnom smještaju.

S udjelom od 31 posto i dalje su najbrojniji turisti iz Velike Britanije, a slijede ih već tradicionalno turisti iz Njemačke, Francuske i Belgije.

Zbog problema nastalih uvođenjem viza za ruske turiste vidljiv je pad dolazaka turista s tog tržišta, dok se istovremeno bilježi zamjetno povećanje gostiju iz skandinavskih zemalja, prvenstveno iz Norveške.

Pročitajte još

VIDEO Kako je gradnja Pelješkog mosta izgledala sa satelita

Dulist

[VIDEO] Evo kako je izgledao vatromet s mora!

Dulist

VIDEO Ovako se slavi povezivanje Lijepe naše!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija