Županija

U KONAVLIMA GORJELI KONTEJNERI Lasić: ‘Nije točno da smeće nije pokupljeno sedam dana’

pozar kontejneri konavle

Ne, ovo nisu prosvjedi u Parizu ili Čileu..ovo je zapaljen kontejner u Popovićima, a nakon što sam zvao vatrogasce rekli su mi da su trenutno na Radovčićima jer i gore gori kontejner – napisao je na svome Facebook profilu Pero Kojan uz fotografije i video zapis kontejnera iz kojeg ‘suklja’ dim.

DuList je provjerio s JVP Konavle o čemu je ovog petka navečer točno bilo riječ te su nam potvrdili kako su izašli na dvije intervencije gašenja požara na kontejnerima u Popovićima i Radovčićima nešto iza 20 sati te da su brzo ugašeni. Uzrok požara, istaknuli su iz JVP Konavle, nije poznat.

-Neko će reć da su neki mulci ili neki piroman zapalili smeće. A ja mislim da je nekome već pun kufer ovakvog nemara i neozbiljnosti. Smeće se ne kupi već 7 dana. Nevjerojatno – napisao je dalje Kojan. S obzirom da nam je na ovu informaciju pažnju skrenulo nekoliko Konavljana, odlučili smo provjeriti s konavoskim načelnikom Božom Lasićem što je posrijedi.

-Nije se dogodilo ništa alarmantno, sve je obavljeno po uobičajenoj proceduri. Nije točno da se smeće nije pokupilo sedam dana. Konavoska Čistoća inače ne kupi smeće na Božić i sv. Stjepana, to je uobičajeno. Ostalo što je trebalo skupiti uredno su odradili. Možda je uz magistralu bilo nešto malo više smeća. A, to što su kontejneri planuli je uobičajeno za blagdane, bacaju se petarde pa se dogodi da se u razmaku od 15 minuta zapale dva kontejnera, na to ne možemo utjecati – prokomentirao je načelnik Lasić.

Gepostet von Pero Kojan am Freitag, 27. Dezember 2019

Foto/Video: Facebook/Pero Kojan

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist