Aktualno

U Konavlima 15 posto više noćenja

Srpanjsko povećanje turističkih brojki na području općine Konavle slijedi trend povećanja prvih sedam mjeseci ove godine.

Naime, Turistička zajednica općine Konavle  u srpnju ove godine zabilježila je porast turističkih dolazaka od 4 posto  te ostvarenih noćenja od 12 posto. I dalje najveći udio od 64 posto ukupne realizacije noćenja bilježe hoteli, dok 33 posto pripada privatnom smještaju, a 3 posto kampovima na području Konavala.

Privatni smještaj u srpnju ove godine ostvario je čak 15-tno povećanje ostvarenih noćenja.  Najbrojniji turisti su, već tradicionalno, državljani Velike Britanije, a slijede ih Rusi, Francuzi, Norvežani, Nijemci, Belgijanci, Šveđani i Španjolci.

Na nivou prvih sedam mjeseci broj turističkih dolazaka u odnosu na lanjsku godinu povećan je za 11 posto, što je dovelo do povećanja noćenja od 15 posto. U TZ općine Konavle nadaju se da će se ovakav pozitivan trend  nastaviti i u sljedećim mjesecima.

Pročitajte još

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Pročitajte tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija