Grad

U JEDNOJ SMJENI 448 UČENIKA Uskoro se oprema OŠ Montovjerna za prve generacije

U JEDNOJ SMJENI 448 UČENIKA Uskoro se oprema OŠ Montovjerna za prve generacije

Radovi na izgradnji Osnovne škole Montovjerna ušli su u samu završnicu, a u međuvremenu je  proveden i postupak javne nabave za opremanje škole. Prvi dubrovački kapitalni projekt u obrazovanju u više od tri desetljeća u srijedu je obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima.

Kako ističu iz Grada Dubrovnika, ‘iako su radovi skoro gotovi, da bi se nova škola opremila kako bi u rujnu ove godine mogla spremno dočekati prve generacije učenika, potreban je namještaj za učionice i urede, oprema za sportsku dvoranu te školsku kuhinju’. Stoga je i postupak javne nabave podijeljen u tri grupe predmeta ukupne vrijednosti 3.846.715,75 kuna.

Naime, za sve tri grupe predmeta nabave donesene su odluke o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude te će se nakon proteka žalbenog roka i roka mirovanja s odabranim ponuditeljima sklopiti ugovori. Za nabavu školskog namještaja i opreme odabrana je ponuda tvrtke Didacta d.o.o. iz Slavonskog broda vrijedna 2.285.952,50 kuna, dok je za nabavu kuhinjskog namještaja i opreme odabrana ponuda tvrtke Bugovina d.o.o. iz Grude vrijednosti 636.526,25 kuna. Za opremanje sportske dvorane odabrana je 924.237,00 kuna vrijedna ponuda tvrtke Tome d.o.o. iz Omišlja. Svi su naznačeni iznosi s PDV-om.

OŠ Montovjerna zadovoljit će prostorno-tehničke uvjete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za sve učenike od prvog do osmog razreda. Škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika. Raspolagat će s ukupno 16 novih učionica i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa.

Podsjetimo, ukupna vrijednost radova na izgradnji objekta podignutog na mjestu tzv. stare žute zgrade iznosi 70.623.228,55 kuna i prvo je ozbiljno ulaganje u osnovnoškolske kapacitete od sredine 80-ih godina prošlog stoljeća.

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist