Kultura

[‘U IME ZA IME’] Književni susret i predstavljanje nove zbirke pjesama Zvjezdane Čagalj

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, književni susret i predstavljanje nove zbirke pjesama Zvjezdane Čagalj ‘U ime za ime’ održat će se 13. rujna 2022., u 20 sati u Saloči od zrcala.

U predstavljanju, uz autoricu sudjeluje akademik Luko Paljetak, urednik i recenzent ove zbirke te glazbenik Ivan Bonačić.

Zvjezdana Čagalj rođena je u Splitu, gdje je završila Filozofski fakultet te stekla zvanje nastavnice, a potom i profesorice predškolskog odgoja. Radila je kao odgojiteljica-savjetnica u predškolskoj ustanovi ‘Radost’, područni objekt ‘Šareni svijet’ u Splitu. Danas je u mirovini.

Zvjezdanin književni opus broji 19 naslova za djecu i odrasle. Piše na štokavskom i čakavskom jeziku. Dobitnica je prve nagrade za čakavsku poeziju u Mariji Bistrici, a pjesma ‘Dah mora’ ušla je u tisuću najljepših pjesama svijeta na natječaju “Erato”. Pjesme joj se nalaze i u čitankama za osnovnu školu.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija