Hrvatska

U Hrvatskoj i početkom studenog više od 30 tisuća stranih turista

Prema podacima sustava eVisitor, u listopadu je zabilježeno 683 tisuće dolazaka, od čega su 504 tisuće realizirali strani turisti, koji su ostvarili 2,2 milijuna noćenja. S obzirom da je prošle godine posezona prekinuta zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije, ovogodišnje brojke u listopadu višestruko premašuju prošlogodišnje. U odnosu na rekordnu 2019. godinu, broj turističkih dolazaka u listopadu ove godine je na 61 posto rezultata iz listopada 2019. godine, dok je broj noćenja na 70 posto iz listopada 2019. S druge strane, u odnosu na listopad 2020. godine, Hrvatska bilježi rast od čak 226 posto u dolascima i 123 posto u noćenjima.

„Na razini cijele godine smo na 77 posto turističkog rezultata iz 2019., i nastavljamo s pozitivnim trendovima. Brojke pokazuju da je Hrvatska i ove godine pobjednica, kao najsigurnija zemlja na Mediteranu“, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.
U prvom tjednu studenog u Hrvatskoj je boravilo 31.649stranih turista, uz domaće goste, njih najviše iz Austrije (4.980) i Njemačke (4.004), koji su ostvarili ukupno 122.656 noćenja.

Pročitajte još

Mogao bi zaustaviti pandemiju? Već sutra ćemo znati je li nam stigao omicron

Dulist

Valamar pokreće novi razvojni ciklus, prijenos tri hotela u Imperial Rivieru

Dulist

Među top tri destinacije smo po izboru prestižnog svjetskog časopisa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija