Hrvatska

U Hrvatskoj dvostruko više Talijana nego lani

U Hrvatskoj dvostruko više Talijana nego lani

Uoči blagdana Ferragosto za Hrvatskom u Italiji trenutno vlada veliki interes, a kao najpoželjnije inozemne destinacije Talijani su izdvojili Hrvatsku, Grčku, Španjolsku i Francusku, izvijestila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji.
-Naše Predstavništvo u Milanu od lipnja bilježi pojačan interes za svim hrvatskim destinacijama, pojačane su autobusne, trajektne i zračne linije prema našoj zemlji i to posebice sad u mjesecu kolovozu kad većina Talijana odlazi na godišnji odmor. Bilježimo i značajan interes organiziranih putovanja za mlade u Hrvatsku, posebice u Novalju, a potražnja za putovanjima u ovom razdoblju bit će najizraženija u sklopu last-minute aranžmana – izjavila je Vukelić, nadodavši kako Talijani, s obzirom na ratna zbivanja u Ukrajini, inflaciju i brojna poskupljenja u Italiji, ali i činjenicu da i sami imaju more, ipak i dalje dolaze u Hrvatsku.
Popularnost Hrvatske među Talijanskim gostima potvrđuju i brojke. Naime, prema podatcima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 136.000 dolazaka i 634.000 noćenja s talijanskog tržišta što je u usporedbi s prošlom godinom rast od 73 posto u dolascima i 68 posto u noćenjima. Ovim rezultatom talijansko tržište u kolovozu 2022. zauzima 2. mjesto top tržišta po dolascima te 6. mjesto top tržišta po ostvarenim noćenjima, a od najpopularnijih destinacija prednjače Novalja, Medulin i Rovinj u kojima je zabilježen rast noćenja od 178 posto, 77 posto te 35 posto u odnosu na prošlu godinu.
Ako promatramo dosadašnji dio godine, Talijani su ostvarili 538.000 dolazaka i 2,2 milijuna noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast u dolascima od 140 posto te u noćenjima od 104 posto, a ovim rezultatom talijansko tržište zauzima 6. mjesto top tržišta po dolascima te 7. mjesto po noćenjima u dosadašnjem dijelu 2022. godine.
Na ove pozitivne trendove utjecali su i brojne promotivne aktivnosti te objave u eminentnim talijanskim medijima poput RAI 1, RAI 3, TGcom24 te Mediaset – Canale5 koji su reportaže i tekstove posvetili Hrvatskoj, a zahvaljujući uspješnoj suradnji Predstavništva i pojedinih medijskih kuća u Italiji, turistički časopisi Bell’Europa te Caravan e camper svoje naslovnice u cijelosti posvetili su hrvatskih destinacija.
-Ovakve objave uz kvalitetnu turističku ponudu dodatno pridonose kreiranju pozitivnog imidža i prepoznatljivosti Hrvatske na ovom važnom tržištu – nadodala je Vukelić.
Dodajmo kako se u zemlji trenutno nalazi preko 82.000 talijanskih turista, koji su tako treći najbrojniji inozemni gosti, odmah iza Nijemaca i Slovenaca, a najveći priljev talijanskih gostiju očekuje se ovog vikenda.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

HZZO odbio staviti na listu lijek za ‘djecu leptire’

Dulist

Hrvatskim poštarima 1200 eura nagrade ako ostanu raditi do kraja godine

Dulist.hr

Beroš: Hrvatska će za mjesec dana imati uspostavljenu Hitnu helikoptersku medicinsku službu

Dulist