Hrvatska

U Hrvatskoj dvostruko više Talijana nego lani

Uoči blagdana Ferragosto za Hrvatskom u Italiji trenutno vlada veliki interes, a kao najpoželjnije inozemne destinacije Talijani su izdvojili Hrvatsku, Grčku, Španjolsku i Francusku, izvijestila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji.
-Naše Predstavništvo u Milanu od lipnja bilježi pojačan interes za svim hrvatskim destinacijama, pojačane su autobusne, trajektne i zračne linije prema našoj zemlji i to posebice sad u mjesecu kolovozu kad većina Talijana odlazi na godišnji odmor. Bilježimo i značajan interes organiziranih putovanja za mlade u Hrvatsku, posebice u Novalju, a potražnja za putovanjima u ovom razdoblju bit će najizraženija u sklopu last-minute aranžmana – izjavila je Vukelić, nadodavši kako Talijani, s obzirom na ratna zbivanja u Ukrajini, inflaciju i brojna poskupljenja u Italiji, ali i činjenicu da i sami imaju more, ipak i dalje dolaze u Hrvatsku.
Popularnost Hrvatske među Talijanskim gostima potvrđuju i brojke. Naime, prema podatcima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 136.000 dolazaka i 634.000 noćenja s talijanskog tržišta što je u usporedbi s prošlom godinom rast od 73 posto u dolascima i 68 posto u noćenjima. Ovim rezultatom talijansko tržište u kolovozu 2022. zauzima 2. mjesto top tržišta po dolascima te 6. mjesto top tržišta po ostvarenim noćenjima, a od najpopularnijih destinacija prednjače Novalja, Medulin i Rovinj u kojima je zabilježen rast noćenja od 178 posto, 77 posto te 35 posto u odnosu na prošlu godinu.
Ako promatramo dosadašnji dio godine, Talijani su ostvarili 538.000 dolazaka i 2,2 milijuna noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast u dolascima od 140 posto te u noćenjima od 104 posto, a ovim rezultatom talijansko tržište zauzima 6. mjesto top tržišta po dolascima te 7. mjesto po noćenjima u dosadašnjem dijelu 2022. godine.
Na ove pozitivne trendove utjecali su i brojne promotivne aktivnosti te objave u eminentnim talijanskim medijima poput RAI 1, RAI 3, TGcom24 te Mediaset – Canale5 koji su reportaže i tekstove posvetili Hrvatskoj, a zahvaljujući uspješnoj suradnji Predstavništva i pojedinih medijskih kuća u Italiji, turistički časopisi Bell’Europa te Caravan e camper svoje naslovnice u cijelosti posvetili su hrvatskih destinacija.
-Ovakve objave uz kvalitetnu turističku ponudu dodatno pridonose kreiranju pozitivnog imidža i prepoznatljivosti Hrvatske na ovom važnom tržištu – nadodala je Vukelić.
Dodajmo kako se u zemlji trenutno nalazi preko 82.000 talijanskih turista, koji su tako treći najbrojniji inozemni gosti, odmah iza Nijemaca i Slovenaca, a najveći priljev talijanskih gostiju očekuje se ovog vikenda.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Na tržištu vina otkriveno čak sedam ‘lažnjaka’

Dulist

OBNOVA FLOTE DO 2026. Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines kupuje šest novih zrakoplova

Dulist

GORIVO POSKUPLJUJE Koje će nas cijene dočekati sutra na benzinskim stanicama?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija