Hrvatska

U Hrvatskoj boravi više od milijun turista, Dubrovnik u kolovozu i dalje šesti po noćenjima

U dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno dva milijuna dolazaka i 14,4 milijuna noćenja, donosi RTL.
U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. navedeno predstavlja 86 posto rezultata u dolascima i 95 posto rezultata u noćenjima. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču, Umagu i Dubrovniku. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije.
Trenutno u zemlji boravi gotovo 1,1 milijun turista od čega je oko 940.000 stranih. Trenutno imamo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Viru, Umagu i Poreču.

Pročitajte još

Pošta od sutra podiže cijene usluga

Dulist

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE I OBNOVA KUĆA Novi pozivi Fonda vrijedni 195 milijuna kuna

Dulist

Policija i USKOK o uhićenju više osoba zbog krivotvorenja COVID potvrda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija